Både Oddveig og Simon hadde troen på rekord da de la avgårde på sitt maratonløp lørdag klokka 12 på Sjøsanden i Mandal. De hadde funnet en fin rundløype på 2,5 kilometer som skulle løpes de neste timene. 

LES OGSÅ: Valgte Kondisløpet da Vintermaraton ble avlyst

Simon hadde som mål å komme under tre timer, mens Oddveig skulle under 3.10 og forbedre persen sin fra Skjærgårdsmaraton i fjor på 3.16.

De startet bra begge to. Simon passerte halvmaraton på 1.28, men ikke lenge etterpå ble lysken kranglete og han måtte hoppe av. 

– Simon ble far noen uker siden, og det har ikke blitt like mye mengdetrening på ham i det siste, skriver Sjur Grindstuen i en melding til Kondis etter løpet som forklaring på at han ikke holdt helt inn. 

Oddveig Odland
Fint driv: Det var gode forhold da Oddveig gjennomførte rekordløpet sitt. (Foto: Sjur Grindstuen)

 

Oddveig derimot klarte seg meget bra, og gjennomførte sitt desidert sterkeste løp noen gang. 

– Hun løp klokkerent på tiden til 3.10, og lå foran skjema helt fram til 29 kilometer. Da fikk hun problemer med kramper i en periode, men etter en voldsom sluttspurt klokket hun inn på 3.09.52. Jeg er veldig imponert tatt i betraktning at hun løp alene med skiftende vær og vind mot slutten av løpet, forteller samboer og trener Sjur Grindstuen. 

Etterpå ble det feiring for dem alle tre på hytta til Simon og samboeren. Oddveigs neste mål er nå 3.07 og på sikt sub 3. 

Har du lyst til å løpe Kondisløpet kan du lese mer om de ulike distansene og melde på her.