Kystløpet ble i år arrangert i en ny løype grunnet arbeid med en jernbanebro i den gamle traseen. Det så ikke ut til å ha noen innvirknig på deltagerantallet. Hele 192 løpere fulførte det 9 km lange løpet som i år hadde start og mål på Hellvik. Løypa var lagt til den samme turstien som tidligere og de velkjente bakkene i Kystløpet var der også i årets løp. Det meste av regnet holdt seg borte, men løperene måtte kjempe i god vind til tider.

I herreklassen vant til slutt Ola Tjensvoll med god margin til Jon Arne Hoås og Bjøro Nevland. De løp sammen til vending, men da Ola giret opp på returen hadde han få problemer med å løpe inn til en klar seier.

I  kvinneklassen vant Sara A Junger fra Spirit friidrett med enda klarere margin. Hun løp inn til den sterke tiden 36.27 i den 9 km lange kuperte løypen. Wenche L Kvæven som har vunnet Kystløpet tidligere var tilbake etter et par års fravær og løp inn til en sterk 2. plass. Lene Rørvik kapret 3. plassen.

Det ble også vist god innsats og sterk løping lenger nedover i resultatlistene.

VIDEO FRA LØPET

RESULTATER:

HERRE      DAMER

Kjell Sigve Grønning fra Dalane SK.    Foto: Magnus Østebrød.

Sara A Junger(43) og Lawrence Falkeid(133) er snart ferdig med den tunge bratte bakken opp til Maurholen stasjon.   Foto: Kjetil Bentsen.

Wenche L Kvæven løp inn til en sterk 2.plass.                              Foto: Kjetil Bentsen.

Hanne Andersen og Stig Pedersen.          Foto: Magnus Østebrød.

Bjøro Nevland drar på Jon Arne Hoås. I mål var rollene byttet om.        Foto: Kjetil Bentsen.

Ina O Paulsen og Monika Vassbø fra Bjerkreim IL.     Foto: Kjetil Bentsen.

Bjørn Grude fra Helleland IL.                      Foto: Kjetil Bentsen.

Torunn Løvland.                                                           Foto: Kjetil Bentsen.

Kenneth Mydland og Sigrid Paulsen.                           Foto: Magnus Østebrød.

Sara A Junger, Mathias Sandvik(81) og Livar Tjensvoll Nærmer seg drikkestasjonen etter 6,8 km.    Foto: Kjetil Bentsen.

Elise Havsø deltar i sitt første Kystløp.             Foto: Kjetil Bentsen.

Gunn S Christoffersen drar på Jarle Gløpstad og Ken O G Johansen.            Foto: Kjetil Bentsen.

Steven Kjørmo.                                                          Foto: Kjetil Bentsen.

Walter Kittelsen og Ove Pettersen.                              Foto: Kjetil Bentsen.

Bård H Kvinen og Are Herstad fra arrangørklubben EIK friidrett.              Foto: Kjetil Bentsen.​

Lene rørvik fra GTI friidrett.                                                             Foto: Kjetil Bentsen.

Mildfrid Melberg er en trofast løper i Kystløpet. År etter år tar hun turen fra Jørpeland.  Foto: Kjetil Bentsen.

Kjell Cato Jensen.                                        Foto: Kjetil Bentsen.

Odd Inge Sæstad og Leif Klausen. Begge løperne er trofaste deltagere i Kystløpet.    Foto: Kjetil Bentsen.

Kristin Andersen nærmer seg mål.    Foto: Magnus Østebrød.

Signe Emilsen fra GTI friidrett tar seg en velfortjent drikkepause etter 6,8km. Signe er også daglig leder i Rogaland friidrettskrets, en oppgave hun utfører på utmerket vis.   Foto: Kjetil Bentsen.