Se også hovedreportasjen fra årets NM i Triathlon.


Arild Tveiten klar for NM triatlon som også i 2004 var lagt til Oslo Triatlon (som det også var i 2007 og 2009)
Vi legger merke til at her er det ingen avsperringer. 


Heller ikke her (fra samme arrangement) er det noen avsperringer, tvertimot her kan vi skimte folk som ligger å soler seg. Ganske rolig med publikum også.


7 år frem i tid og nytt NM. Nå med Tv2 på plass og rad på rad med innhegninger for at alt skal bli avviklet i beste orden.


Og det aller nyeste i Oslo Triathlons utvikling: Bru!  Bru er et tegn på at en har fått internasjonal standard på arrangementet.
Det er alltid bru på de store evenementene i utlandet.


Egen lasteplan for bl.a. premieutdeling til medaljørene i NM triathlon 2011.


Og slik så pallen ut for 4 år siden da Oslo Triathlon  hadde NM i 2007.   Det eneste som er likt er sølvmedaljøren:  Brita Cecilie Meen Mustad. For bare 4 år siden var det 200 deltakere.

 


Klokka er 12:30 å det er tjocka fullt med tilskuere (sammenlign bildet litt tidligere). I tillegg var tett på begge sider av den inngjerdede traseen fra deltakerne kom opp av vannet og frem til brua de løp over.


Men det er ikke bare Oslo Triathlon som har vokst, hele triatlonsporten har økt voldsomt i Norge de siste årene. En av de som må påta seg god del av æren for dette er mannen som her stiger lett opp av Sognsvann. Bent Olav Olsen. Mannen som ufarligjorde triatlonen - ALLE KAN DELTA - og dro i gang Oslofjord Triatlon som ble en braksuksess i løpet av få år. At et lite land som Norge kan ha over 1000 påmeldte på et triatlonarrangement og å selge ut alle startplassene på 24 timer et halvt år før konkurransen er bare utrolig imponerende.
En kan synes at 10.000 - 15.000 deltakere på et løpsarrangeemnt eller 5.000 - 10.000 på et sykkelarranment er flott (og det er det). Men for undertegnede er 1000 på en triatlonkonkurranse atskillig mer imponerende.
 


Ikke mindre enn 130 arrangører (hvorav 90% frivillige)  måtte til for å få dette til. 
Allerede tidlig fredag morgen var rigginga i gang. (Se egen artikkel
Her er det Rune Kenneth Meisingset som langer drikke.


Foto: Stig Ertzeid   Helt siden kondis.no havnet på djupt vann under Oslo Triatlon i 2008 har det blitt en vane å se fotografene gå i vannet.


I 2010 var det Guy Huste som gikk i vannet.


I 2011 var Jørgen Melau´s tur til å bli våt på beina. Jørgen knipset snaue 300 bilder under Oslo Triathlon og hans flotte bilder finner du på 3atlet.no sin Flickr konto.


TV2 sto farlig nær utøverne og filmet. Men det gikk bra (som vi kunne se på et tidligere bilde fra transittsonen). 


Arild Tveiten morer sine medkonkurrenter med en skikkelig utstrekning rett før start.


Kjærsti Tullemor Floden må ha hjelp til å få på seg våtdrakten. Men med Kjærsti er det ikke mye tull. Se bare nedenfor.


Kjærsti Tullemor Floden gått i gang med løpinga.  Hun er født i 1950 og fyller 61 år litt senere i år. Hun har allerede deltatt på NM i duathlon tidligere i år. (Bildet nedenfor) 

For alle som driver med kondisjonsidrett: Dette er en dame som var forut for sin tid.
Hun led av spisforstyrrelse i 1970, på en tid da dette var en mye mer tabubelagt sykdom og ikke så velkjent som i dag.

Vi henter så fra hennes hjemmeside:  
"Da triathlonsporten kon til Norge i 1983, skjønte jeg fort at denne kombinasjonen av svømming, sykling og løping var midt i blinken for meg. Jeg søkte stadig mer spenning ved stadig lengre og tøffere styrkeprøver. Paradoksalt åpnet de nye horisonter og muligheter. En ubeskrivelig lykkefølelse over å ha mestret en ny utfordring fortrengte fullstendig alle anstrengelser. I tillegg til det rent sportslige, ga også idretten samvær med likesinnede i positive miljøer. Og ikke minst skjønne naturopplevelser. "

For kort tid siden kunne vi lese på kondis.no om  Thomas Brager Olsen  som hadde deltatt på trippel-Ironman
Tenk da på at Kjærsti som første kvinne i verden fullførte Dobbel Ironman i 1987! Året før hadde hun blitt første norske kvinne til å delta på Ironman Hawaii og første kvinne på 24-timer på bane.

Les om Kjærsti som ble omtalt som Jernkvinnen på hennes hjemmeside her.


 Kjærsti i full gang med NM Duathlon på Hasle i våres.


Camp Lillehagen hadde med både stort "heiaflagg" og en kasse bananer til sin favoritt.


Foruten den enorme deltakelsen i Oslo Triatlon er det også en veldig positiv utvikling i toppen. 3 av de 4 beste var tenåringer og mannen over Erik Guldhav var den eneste i veteranklassene (40 år eller eldre) som slo seg inn blant de 15 beste, med en 8. plass. Det i en utholdenhetskonkurranse hvor det ble brukt snaue 2 timer av de beste.


Jørgen Gundersen vant Sprintdistansen.

På sprintdistansen var det også to tenåringer på de to første plassene: Jørgen Gundersen (17-19) og Gustav Iden (15-16). På kvinnesiden vant Sigrid Baardsdatter Kleveland og hun konkurrerer i 15-16 års klassen.

 


En turgåer krysser en bronsemedaljist sitt spor. Går en på tur så går en på tur, NM eller ikke.


Publikum kunne innimellom velge fra øverst hylle: Folk svømmende, syklende, løpende og i i transittsonen etter svømming eller etter sykling. Og her med rosinene i pølsa for noen: Hærlige spurtdueller. Mannen her vinner sin duell.


Om vi fikk mane flotte løpsdueller var dette ekstra: Like etter at mannen på forrige bilde spurtet i mål kom denne fotografen spurtende etter i ganske god fart!


Var så alt perfekt i Oslo Triathlon? Nei ethvert arrangement i sterk utvikling vil ha sine ting å forbedre. Når løperne i NM og på Lang distanse (utenfor NM) hadde løpt 1 runde skulle de fortsette på høyre side av båndet rett etter å ha løpt under brua mens de som var på vei mot mål skulle løpe på venstre side av båndet.

For det meste av tiden sto det løypevakt der. Men for løypevakten var det helelr ikke så lett, med stafettlag, Sprint (bare 1 runde) og Lang distanse på en gang var det ikke enkelt å vite om en utøver hadde 1 runde igjen eller skulle løpe mot mål. I en slik situasjon er det for løypevakten bare en mulighet: Du må være aktiv! Det vil si du må skrike/informere først, ikke som det ofte ble: Løperen ble forvirret og spurte løyepvakta hvor hun/han skulle, og noen løp bare feil. Infrastrukturen i løyepskillet var ikke bra i og med at det kom brått etter brua og svingte. Et forslag kunne være å ha en plakat et stykke før brua som viste: Runde 2 og Mål og så at litt før brua delte en løypa med bånd og gjentok skiltinformasjonen.

Det som skjedde med litt for mange var det som vi ser et eks. av på bildet: Michael Bodd går i mål som nummer 2 totalt på Normal Distanse, mens Sten Eivind Øksendal til høyre også går over mål men har en runde igjen og må finne seg vei ut til venstre, under båndet og ut i løypa igjen.

En ting som sikkert ikke er lett å få til for arrangøren er muligheten for pressen til å henge med. kondis.no prioriterte naturlig nok NM-øvelsen. Så lenge den var den eneste distansen var det greit men å ta i mot de beste og nestbeste i mål betød at det ikke var mulig å følge starten på Normal Distansen. Med seierssermoni og etterhvert sprintdistanse var du etterhvert nødt til å miste en del av det som skjedde.

Men reportasjen fra et flott arrangement og en herlig kondisjonsfest  må vi bare avslutte på en positiv måte med disse bildene:


Hun kom stormende inn til seier i Oslo Triathlon i fjor og charmerte oss veldig med sitt humør og en  ekte idrettsglede som tilhørte hele familien. 

Gleden sammen med familien var stor i år også når årets store mål NM-gull var i havn.
Blomster og gull...men det er andre viktige ting i livet også...hva er det som er iferd med
å dette på bakken?


Der ja! iskremen vil jeg ha.