Onsdag 15. mai kunne 120 deltakere stille opp til Folkeløpet i Molde, og arrangør Øyvind Kvernen med Hverdagstrenern var bra fornøyd med første gang løpet ble arrangert i byen.

Dagen etter nasjonalfeiringen var det klart for andre gang med Folkeløpet i Kristiansund.

- Det er godt oppmøte med over 90 barn og vel 60 voksne på 1 og 5 kilometer, men det kunne gjerne vært enda flere, sier Øyvind Kvernen.

Selv om det var fokus på mosjon uten tidtaking, stilte noen raskere løpere opp også.

Og den raskeste var Kristian Voldvik som var hjemme i Torjulvågen denne helga og ville ta turen til Kristiansund for å løpe.

- Jeg synes dette tiltaket er så positivt at jeg ville ta en tur hit, sier Voldvik som bor i Trondheim og løp Holmenkollstafetten for Rindal.

Artig tiltak
Her er det ingen som skjemmer seg ut, og det setter også Hans Mellemsæther og samarbeidspartner Sparebank 1 Nordvest pris på.

– Dette er et artig tiltak, selv om løypa er litt tung. Men den var enda tyngre i Molde, sier Mellemsæther, som altså løp i vår naboby også.

Han mener det er prisverdig med et slik tiltak for å få folk, ung eller gammel, ut for å bevege seg.

En gjeng fra iformnå, som driver med treningsgrupper møtte opp for å bli med, og ga tydelig uttrykk for at dette var moro fordi det ikke var press på tid og ingen annen konkurranse enn mot seg selv.

Gøy uten tid

– Kjekt med et slikt arrangement som er så uformelt og uten tidtaking. Da blir det ikke så farlig å være med, selv om vi kommer inn sist, sier Marit Rakstang Hansen, som snart blir 70 år.

Men alder er ingen hindring for å delta på 5 kilometer opp og ned bakker.

– Jeg løper litt på mølle inne, og det var litt varmt å løpe i dag. Men selv om det var uvant å løpe utendørs var det gøy, sier 69-åringen.

Hun fant Sigurd Marsteen (65) som hun kjenner blant annet gjennom felles barn som gikk på skole sammen. Dermed tok de to runder opp til Vanndamman sammen, og løp hånd i hånd til mål.

– Hadde det vært tidtaking, hadde jeg nok ikke stilt opp, sier Sigurd Marsteen.

Folkeløpet-barnestarten_4765x3176[2].jpg

Folkeløpet-EinarEngvig.jpgEinar Engvig fløy gjennom Vanndamman.

Folkeløpet-målgang.jpgSigurd Marsteen og Marit Rakstang Hansen

Folkeløpet-skjørt.jpgFull fart fra start med barneløpet.

Folkeløpet-store og små.jpgStore og små løp sammen i Kristiansund.

Folkeløpet-Starten.jpgOver 60 stilte til start på 5 kilometer med Kristian Voldvik som den raskeste.