Copenhagen Half Marathon har blitt populært på grunn av en svært rask løype og unik stemning gjennom Københavns sjarmerende brokvarterer, historiske Indre by og Frederiksbergs flotte alléer. Fra og med 2020 er CPH Half en del af den nye, internasjonale løpsserie SuperHalfs sammen med Praha, Valencia, Lisboa og Cardiff.

løpets hjemmeside slår denne teksten mot deg:

"Ekstremt hurtig rute, perfekte vejrforhold, fantastisk tilskueropbakning. Du løber altid sammen med andre, men har stadig god plads. Det er trods alt det hurtigste halvmaraton i verden."   


Løpet har også som det eneste i Norden det Internationale friidrettsforbunds høyeste kvalitetsstempel, IAAF Road Race Gold Label, og det var altså her Geoffrey Kamworor satte verdensrekord på halvmaraton i årets løp - på tiden 58:01. Sondre Nordstad Moen løp samtidig sin nest raskeste halvmaraton med 1:00:20 på en sterk 9. plass. Nest beste ikke-afrikaner var på 21. plass. 

Geoffrey Kamworor med rekord på halvmaraton, 58:01! Sondre Nordstad Moen 1:00:20 i København

Etter å ha sololøpt siste 10 km kunne kenyanske Geoffrey Kipsang Kamworor juble for ny verdensrekord på halvmaraton i dagens  Copenhagen Half Marathon. (Foto: CPH Half 2019)Etter å ha sololøpt siste 10 km kunne kenyanske Geoffrey Kipsang Kamworor juble for ny verdensrekord på halvmaraton i Copenhagen Half Marathon sist september. (Foto: CPH Half 2019)

Arrangøren forventer utsolgt løp
Med et utsolgt løp i 2019 og en verdensrekord for å toppe det som har vært et av de mest suksessrike løpene i Danmark, forventes interessen for 2020-versjonen å være stor når påmeldingen åpnes 2. desember klokken 12. Også i år var det 25000 startplasser hvorav 23027 startet og 22775 fullførte.

I 2019 var nærmere 25 % av deltagerne internasjonale løpere, og det forventes at interessen fra utlandet blirenda større i år ettersom løypa nå har vist seg å være ...nettopp;  verdens raskeste halvmaratonløype. Siden det er samme maks antall deltagere som i år, betyr det at 2020-løpet antagelig blir raskere utsolgt.

Folkehav.jpg
Masse løpere og masse publikum i årets løp. (Foto: CPH Half)

Musikk.jpg
Københavnerne sørger for god stemning langs løypa. (Foto: CPH Half)

- Muligheten for å kombinere reiser med familien med deltagelse i løp, er også en av grunnene til at halvmaraton i økende grad har blitt en populære distanse når du reiser til utlandet, sier Martin van Dijk som er PR og Pressemedarbeider i CPH Half. For nordmenn er jo København tradisjonelt en svært populær destinasjon - og kombinasjonen av halvmaraton og storbyferie lokker mange løpere til byen - og er de raske nok med påmeldingen kan det bli enda flere nordmann i CPH Half enn i år, kanskje opp mot 1000.

798 norske fullførte København Halvmaraton

Video fra årets løp:


PÅMELDING Åpner mandag 2. desember kl 12:00
Løpets hjemmeside
Facebook