Trond Sundby ble nummer to i klasse 75-79 år der han møtte en utrolig sterk spanjol som løp på 57.23. Sundby brukte 1.06.57 på løypa som sikk-sakker seg opp over 1000 høydemetre. Delvis er den så bratt at en må ta hendene til hjelp, og i år var målgangen flytta ca. 50 høydemeter og 300 m høyere opp i bakken enn i tidligere utgaver av løpet.

Christian Prestegård ble også nummer to i sin klasse, 65-69 år. Motbakke-enturiasten brukte 1.11.27 og var 10 minutter bak vinneren.

– Eg sprang på 59 minutt i 2018. I dag gjekk eg opp med pulsstyring 8-9 slag under terskel, og turen opp i dag er den beste løpsopplevinga eg har hatt i KM Vertikal-løypa. Eg hadde overskot til verkeleg å kunne nyte oppturen, fortalte Christian til Kondis etter målgang.

Trond-Sundby-4S7A5839.jpgTrond Sundby er far til den kjente motbakkeløperen Øyvind Heiberg Sundby, og 75-åringen er også løpsleder for Esefjorden Rundt og Balestrand Opp. (Foto: Runar Gilberg)

Christian-Prestegaard-4S7A5823.jpgChristian Prestegård løp og gikk med smilepuls hele veien opp. (Foto: Runar Gilberg)

KM-vertikal-foto-arrangor.jpgMot slutten er løypa så bratt at løperne også må bruke hendene for å ta seg fram. (Foto: arrangøren)

I alt fullførte 6 norske menn – og ingen norske kvinner – årets KM Vertikal som inngår i Mont Blanc Marathon. Best tid hadde Helge Tepstad som brukte 53.00. Det holdt til en femteplass i klasse 45-49 år. Totalt fullførte 538 løpere hvorav 123 kvinner. Ingen løpere gav seg underveis, noe som nok delvis skyldtes fine løpsforhold med sval temperatur.

5 Virginia HOURIHANE   M1 F FRA (France) 00:48:19

Helge-Tepstad-4S7A5934.jpgHelge Tepstad var dagens raskeste nordmann og ble nummer fem i klasse 45-49 år. (Foto: Runar Gilberg)

Lars-Bysheim-4S7A5941.jpgLars Bysheim tok seg greit opp på mindre enn timen i den nokså krevende løypa. (Foto: Runar Gilberg)

Anders-Davidsen-4S7A5910.jpgAnders Davidsen løp målbevisst opp de steinete stiene til Planpraz som ligger 1000 høydemeter omtrent rett opp for Chamonix sentrum der løpet starter. (Foto: Runar Gilberg)

Skilt-4S7A5965.jpg"Km-skiltene" i Vertikal-konkurransen viser hvor mange høydemeter en har gjort unna. Her er 200 av drøye 1000 høydemeter forsert. (Foto: Runar Gilberg)