Daniela Sorondo De Bueno og hele familen deltar på parkrun hver lørdag. Familiens lidenskap for parkrun begynte en mørk dag for fem år siden i Aberdeen, da de trengte ekstra motivasjon for å komme seg ut. Bare få uker senere, skjønte familien at parkrun ikke bare er et sted der man kan samles for å løpe, men et sted hvor de kan kose seg som familie, sammen med nye venner, kolleger og parkrun-deltagere.

Daniela 1.jpg

Daniela har samlet hele familien og gleder seg til parkrun. Foto: Privat


Ett år senere flyttet de til vakre Stavanger, hvor de skapte seg sin egen parkrun-familie. Da familien startet parkrun-eventyret hadde de et lite barn og et barn til i barnevogn. I dag har guttene fullført henholdsvis 100 og 50 parkrun, og de er mye raskere enn mor og far! 

Daniela 3.jpg

Familie- og løpeglede på lørdager. Foto: Privat
 

Stavanger parkrun er et trygt miljø, der ingenting kommer i veien for eventet lørdag morgen: verken været, tidspunktet på året eller helligdager. Løpsansvarlige og de frivillige tar deg alltid imot med et stort smil, og de passer på deltagerne og støtter dem. Heiingen deres er kjærkomment på slutten av en 5-km løype som har et bratt og "morsomt" parti. 

Daniela 4.jpg
Denne lørdagen var det en av gutta som vant den interne "familiekonkurransen". Foto: Privat


parkrun er nå en del av familiens ukentlige rutine. Hver lørdag morgen spretter guttene ut av senga for å få seg en lett frokost, og så tar de på seg løpeskoene for å gå dagen i møte.
 
Daniela 2.jpg
Lørdager betyr parkrun for de ivrige gutta. Foto: Privat


parkrun er et gratis 5-km løp med tidtaging som går lørdag morgen på over 2 000 lokasjoner verden rundt. For tiden er det 7 eventer i Norge: I Trondheim, Bergen, Stavanger, Skien, og på Fornebu, Ekeberg og Tøyen i Oslo-området. 

parkrun er for alle aldre og evnenivåer, og lar deg teste deg selv hver uke på en 5-km løype med tidtaging i et hyggelig miljø der du blir godt tatt imot. Bli med de over 8 millioner personene som har registrert seg hos parkrun globalt og se hva parkrun dreier seg om. 

Du finner flere opplysninger på www.parkrun.no

Hvis du har lyst til å starte et event der du bor, kan du kontakte oss på norge@parkrun.com