Med det er Pendlerrennet det ubestridte lengste skirennet i Norge med både 130 km og 180 km, og kanskje det tøffeste rennet når man kalkulerer inn antall høydemeter som vil bli ca. 3500 hm.

Primus motor Ådne Skurdal var nylig og besiktiget og testet starten på den lange distansen og gikk i fantastisk preparerte løyper i nydelig terreng.

Årets utgave av Pendlerrennet var berammet til 17. februar. Men siden Grenaderløpet ble lagt til samme dato, er det unødvendig at de to lengste løpene i Norge arrangeres parallelt. Pendlerrennet valgte derfor å utsette en uke til 24. februar. Dette fører dessverre til at Holmenkollen ikke kan benyttes som arena for målgang da anlegget er bortleid og arrangøren måtte finne en alternativ målgang som blir på Voksenåsen T-banestasjon. 

Finisherlua for den som kommer i mål innen 13 timer på den oprinnelige løypa fra Hunndalen ved Gjøvik. (Foto fra Pendlerrennet facebookside)

 

Pendlerrennet er et resultat et samarbeid mellom en skiinteressert hotelldirektør, en engasjert reklamemann og en foroverlent turistsjef. Grunnlaget ble lagt da denne hotelldirektøren gikk distansen en flott lørdag i 2013.

Samme år hadde Dagens Næringsliv skrevet om en som hadde gått motsatt vei, og tilbake igjen. Pendlerløpet oppstod da man så at dette er en distanse mange pendler hver eneste dag, og man ønsket å synliggjøre muligheten som finnes i å gå på ski fra Gjøvik til Oslo. For det er nok noe som vil imponere de fleste, om du da klarer å gjennomføre det.…

Pendlerrennet nettsider
Pendlerrennets facebookside 
Pendlerrennets Instagramkonto

PÅMELDING

Pendlerrennet år for år: 

Pendlerrennet har blitt gjennomført totalt 4 ganger. Først ble det gjennomførte et testrenn i 2015, hvor Trond Røstadstuen ble kåret til ganske klar vinner. Han valgte også å gå i 2016 hvor rennet ble avlyst på grunn av snømangel og innehar dermed to "seire" i Pendlerrennet. 

Rennet ble dessverre også avlyst i 2017 på grunn av snømangel i deler av løypa. Det var derfor med stor glede at arrangøren kunne melde om rekordantallet 29 deltakere i 2018-utgaven av rennet hvor det ble delt seier og løyperekord til Ole Kristian Sørland, Ola G. Bustad og Lars Granberg. Resultater Pendlerrennet 2018

Vinnertrioen i 2018 (fra venstre): Lars Granberg, Ola G. Bustad og Ole Kristian Sørland. (Foto: Ådne Skurdal)

I 2019 ble også rennet gjennomført i meget raske løyper, og flere av 30 deltakere satte nye personlige rekorder. Vinneren ble Erling Stølen med ny løyperekord med tiden 8.53.47. Resultater Pendlerrennet 2019

2020-versjonen av rennet ble avlyst pga. lite snø, og utfordringer med å få tråkket over en del myrer og bekker på grunn av en mild vinter. 

Rennet i 2021 ble avlyst på grunn av COVID-19, men det var likevel en del løpere som gjennom sesongen gikk turen fra Gjøvik til Oslo på ski. 

Fire av de fem som gikk 4xBirken i 2021 gjorde også unna Pendlerrennet med to mil tillegg (fra venstre): Jan Kristian Haugnæss, Rudi Kristiansen, Gro Siljan Hjukse og Tor Christian Eilertsen. (Foto: Privat)

Dessverre kom Covid 19 i veien for arrangementet også i 2022. Denne gangen i form av smitte i familien til arrangør. 

I 2023 ble rennet arrangert 11. februar med 21 deltakere og to nye løyperekorder. Erling Stølen senket sin løperekord fra fire år tilbake med 20 minutter til 8:27:51. Det er imponerende 15,9 km/t eller 3,46 minutter pr. km. Gro Siljan Hjukse kom inn som vinner av dameklassen og flyttet sin egen rekord fra 2019 med over 1 time og 10 minutter til 11:23:04. 

Her kan du lese Gro Siljan Hjukse sin blogg Pendlerrennet 2023. (Foto: Ådne Skurdal)