Det tredje løpet i Harry Lagert nattcup var lagt til Sørkedalen, noe som gir mange o-løpere frysninger, da dette ikke akkurat er et drømmeterreng. Løypelegger Terje Mathisen hadde derfor valgt å benytte et svært begrenset område og laget en «pentagongafling», der det totalt var laget hele 23 varianter.

kart.JPGDet ble dermed løpt både på kryss og tvers i lia og det var til tider et fyrverkeri av lykter i skogen. Her var det mange som gikk surr både en og to ganger. Selv om alle postene her ble oppsøkt to ganger var det mange som bommet på samme post ved begge besøk, mens andre gikk rett i på første forsøk, men fikk seg en ekstra runde ved besøk nr 2.

Denne kvelden ble det mye skog mellom løperne og seiersmarginene ble uvanlig store med variasjon på 1,32 til 7,07 min i de enkelte av klassene.

Anders Nordberg fra Nydalen var totaltsett dagens raskeste gjennom den 3,5 km lange løypen, han vant også Legendar-klassen på den imponerende tiden 23,42 min. Han var dermed 1,53 min foran Bjørn Ekeberg, IL Tyrving, mens Mats Nordbrøden, Halden fulgte på 3.plass 3,17 min bak.

I dameklassen Kari var Siri Ulvestad, Nydalen den raskeste på 30,34 min. Hun vant med 7,07 min margin til Agnes Leo, Halden, mens Betty Ann Bjerkreim Nilsen, IL Tyrving fulgte på 3. plass ytterligere 1,16 min bak.

Ola-klassen ble vunnet av Ragnar Tonjer, Nydalen på tiden 29,19 min, her fulgte Kornelius Kriszat-Løvfald (15), Nydalen nærmest 1,32 min bak. 3. plassen gikk her til Jostein Nørbech, Nydalen ytterligere 38 sek bak.

Lokal-klasse ble vunnet av Rune Rystad, Nydalen på tiden 29,14 min, noen som ga han seieren med 4,46 min margin til Vidar Benjaminsen, Lillomarka. Her fulgte en av Nydalens 14 åringer, Teodor Mo Hjelseth på 3. plass ytterligere 10 sek bak. Beste dame i denne klassen kom på 6. plass og var Ellen Marie Ariansen, Lillomarka.

I rekrutt-klassen var Martin Christoffer Borg, IL Koll den raskeste. Han brukte 17,00 min på den 2,36 km lange rekruttløypen.

Harry Lagerts nattcup fortsetter neste onsdag med bonusløp og fellesstart fra Grinda ved Korsvoll skole.