Sola hadde kommet fram, og forholdene for god 1500 m-løping var absolutt til stede. Hare Håkon Mushom gjorde også en meget god jobb og holdt farten oppe helt til 1100 m. Da smatt Marius Vedvik forbi danske Andreas Lindgreen på innsida og sørga for at det ble god fart også på sisterunden. Men på oppløpet stivna Vedvik noe, mens både Boutera og Lindgreen holdt farten helt til målstreken. 

Det ble altså en stor Gular-kveld, og særlig imponerte Jacob Boutera. 23-åringen hadde så seint som for tre år siden ikke bedre pers enn 4.14. Så har han forbedra seg år for år til 3.58 i forfjor og 3.49 i fjor. I år har han altså tatt nye 7 sekunder. 

Også Marius Vedvik hadde før årets sesong 3.46,89 som pers, og nå løp han nesten 3 sekunder fortere og sikra seg en tredjeplass i det sterke feltet. 

For også bak de tre første ble det løpt fort. Åtte norske løpere kom i mål under 3.48, og flere unggutter viste lovende taker. 18 år gamle Andreas Vangsnes persa med 17 hundredeler og ble nummer fem. 17 år gamle Moa Bollerød fulgte 2 tidler bak og persa med hele 8 sekunder. 

Den største favoritten, fjorårets EM-deltaker på distansen, Ferdinand Kvan Edman, stilte ikke til start. Sjøl om det er gledelig med så mange norske løpere langt nede på 3.40-tallet, så fikk vi likevel demonstrert at avstanden fra de nest beste opp til Norges tre beste på distansen er på ca. 10 sekunder.

Se alle våre bilder fra Bislett Games her

1500m-boutera-vedvik_50D7360.jpgMarius Vedvik var som vanlig dravillig og tok teten da haren gav seg en runde fra mål. (Foto: Bjørn Johannessen) 1500m-maalgang_50D7391.jpg I mål var rekkefølgen Gular, Danmark, Gular - mens hovedfeltet fulgte ikke alt for langt bak. (Foto: Bjørn Johannessen)