På kvinnenes 3000 meter i årets Arne Risa Classic på Fana Stadion den 12. mai ble det åpnet riktig så friskt av de to motbakkeekspertene Anita Iversen Lilleskare og Eli Anne Dvergsdal. På de to første rundene ble fartsholderen Kristine Lande Dommersnes faktisk hengende litt etter Anita Iversen Lilleskare. Disse tre dannet ganske raskt en ledertrio som fikk en god luke til resten av feltet.

Etter den første runden hadde de en fart som fikk speaker til å hente fram et skjema med en sluttid til 9:30, som er en sterk tid for kvinner på 3000 meter. Det var Anita Iversen Lilleskare som drev opp tempoet fra start, men hun roet seg litt ned på den andre runden. På tredje runde fikk omsider Kristine Lande Dommersnes kommet seg opp i front for å dra, og speaker hentet frem et skjema til 9:45.

Bak disse tre jentene i front jobbet Ine Bakken aktivt bak i feltet. Hun var den løperen som hadde den sterkeste persen av alle i dette feltet, men hun kunne etter løpet fortelle at etter at hun løp 10.000 meter på Bislett noen dager tidligere så ønsket hun ikke presse seg her, og konsentrerte seg her om å være drahjelp for sin lagvenninne Ingrid Emilsen Kristiansen.

Etter hvert måtte Anita Iversen Lilleskare slippe de to i front, og da Kristine Lande Dommersnes ga seg var Eli Anne i ensom tet. Bak henne jobbet da Ine Bakken og Ingrid Emilsen Kristiansen med å spise opp forspranget til Eli Anne som hadde over 50 meter til dem, og de hentet først inn Anita.

Bak henne ble det etter hvert en trio med Bertine-Helene Færø, Amalie Joensen og Maike Verhofstad.

Etter noen gode føringer fra Ine Bakken var Ingrid Emilsen Kristiansen oppe i rygg på Eli Anne, og på den siste runden kjørte Ingrid en rå spurt som Eli Anne ikke klarte å svare på.

Ingrid Emilsen Kristiansen vant løpet på 9:42.85, som er en forbedring av hennes personlige bestetid på 12 sekunder. Bak henne var det også flere andre som fikk pusset opp persene sine: Anita Iversen Lilleskare kom seg under 10 minutter, og forbedret persen med hele 45 sekunder. Anita er først og fremst motbakkeløper og har dermed løpsmotoren som skal til selv om hun ikke har mange løp på bane. Etter løpet fortalte hun at hun opplevde baneløpene som positive, og hun synes det også ga henne en ekstra snert på terrengløpingen. Eli Anne gikk inn til andreplass, men fortalte etterpå at hun var misfornøyd med sitt eget løp.

Inn på fjerdeplass fosset Maike Verhofstad på 10:09, en forbedring av persen med 16 sekunder og under NM-kravet.

Også Amalie Joensen tok NM-kravet, som er 10:15. Perseforbedring var det også på Bertine-Helene Færø og Ida Tjørsvaag, men disse var akkurat litt for seine til NM-kravet på distansen.

Forhåndsfavoritten Grethe Tyldum stilte ikke opp.

Resultater 3000 meter kvinner:

Place
Bib Name
TEAM 
Time  
1 84 Ingrid Emilsen KRISTIANSEN
 
 GULAR
9:42.85 PB!
2 51 Eli Anne DVERGSDAL
 
 GNEIST
9:50.73  
3 86 Anita Iversen LILLESKARE
 
 BFG BERGEN
9:58,7 PB!
4 115 Maike VERHOFSTAD
 
 GNEIST
10:09.98 PB!
5 79 Amalie JOENSEN
 
 GULAR
10:14.51  
6 62 Bertine-Helene FÆRØ
 
 VAREGG
10:15.46 PB!
7 108 Ida TJØRSVAAG
 
 SKJALG
10:20.09 PB!
8 90 Sara MAGNDAL
 
 NITTEDAL
11:04.10  
  49 Hilde BRENNSKAG
 
 GULAR
DNS  
  50 Kristine Lande DOMMERSNES
 
 HAUGESUND
DNF  
  111 Grethe TYLDUM
 
 STEINKJER
DNS  
  44 Ine BAKKEN
 
 GULAR
DNF  

Slik gikk det på herrenes 3000 meter:

Simen Halle Haugen vant duellen på 3000-meter i Arne Risa Classic

Se opptak av 3000 meter kvinner i Arne Risa Classic 2021. Løpet begynner 1:53 ut i sendingen.

Start_3000m_kvinner.jpgDet var 8 kvinner på startstreken på hoveddistansen på Arne Risa Classic, 3000 meter.

Kristine_drar.jpgHer har Anita Iversen Lilleskare sluppet seg ned, og Anita Iversen Lilleskare gjør harejobb for Eli Anne Dvergsdal.

Ine_Bakken_i.jpgIne Bakken gjør en solid drajobb for sin lagvenninne Ingrid Emilsen Kristiansen og bringer henne helt opp i teten.

Maike_drar.jpgMaike Verhofstad gjør et godt løp og forbedrer persen sin med 16 sekunder og går under NM-kravet.

Sara MAGNDAL og Ida TJØRSVAAG.jpgAmalie Joensen, Sara Magndal og Ida Tjørsvaag.

Ingrid_i_tet.jpgIngrid Emilsen Kristiansen foran Bertine-Helene Færø.

Premieoverrekkelsen.jpgIngrid Emilsen Kristiansen får overrakt premien fra sportssjef i Gular Per Godvik.

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957