Et uvanlig marathon

Hardangervidda Marathon er ikke et normalt maraton der man løper på asfalt i en relativt flat løypeprofil. I Eidfjord satser man på det ekstreme – løping på sti, kryssing av elver, snø, is, gjørme og ikke minst den brutale stigningen innerst i Simadalen der man skal fra 0 – 1.200 moh i løpet av et par, tre kilometer. For mange oppleves denne stigningen som et løp i løpet, et brutalt motbakkeløp midt inne i et fullverdig terrengløp.

Med sitt fantastiske terreng og krevende stier er dette blitt et av Norge`s ledende fjell-løp.
- Jeg digger fysiske utfordringer, rå naturopplevelser og fjelløping. Derfor lå Hardangervidda Marathon høyt på lista mi, sa Gjermund Nordskar etter seieren i fjor.

Gjermund Nordskar vant i fjor. (Foto: Xtremeidfjord, Kai-Otto Melau)

Kondis.no 2017: Hardangervidda Marathon med rekordpåmelding

Løypa er 45 kilometer, og mer sin tøffe profil og underlag er dette mer ett ultraløp enn et maratonløp. "Halvmaraton er med sine 25 kilometer også på solid overdistanse og definitivt tøff den også.

Hardt, brutalt og vakkert
Underveis i løpet passerer man både Hardangerjøkulen og Vøringsfossen i tillegg til nedstigningen gjennom den trange og spektakulære Hjølmodalen som er en av de virkelige perlene i Hardanger. Løperne kan forvente seg et hardt, brutalt og vakkert løp med Hardangervidda som bakteppe.

For noen deltagere er det like viktig å ta bilder i den flotte naturen, som å løpe fort. (Foto: Xtremeidfjord, Kai-Otto Melau)

Anne Guro Moen vant kvinneklassen i fjor.  (Foto: Xtremeidfjord, Kai-Otto Melau)​

Starten for årets løp går lørdag 1. september kl. 10.00 fra Eidfjord. Så langt har rett over 400 løpere meldt sin ankomst, noe som er en økning på over 100 utøvere fra i fjor.
- I Eidfjord ser vi med glede på denne utviklingen i en tid der mange andre løp sliter med deltakelsen, sier løpsleder Anita Fredheim Limastrand.