Strindheimløperen Ebrahim Abdulaziz, som bare kalles  for Aziz, ble i fjor beste norske løper under Berlin maraton. Aziz klokket inn på knallsterke 2.16.53, og havnet dermed på 19. plass blant de godt og vel 40 000 deltagere.   Det er en fart på drøyt 19 kilometer i timen i over 42 kilometer.

Ebrahim_Abdulaziz.jpgI år er han klar for å løpe den 8 kilometer lange løypa som går i naturskjønne omgivelser ved fjorden på Frosta. I fjor var det Mosvik-løper Ola Berg Fines som rakk det lengste strået ved å sette inn femtegiret en halv kilometer fra mål på Tinghaugen. Denne gangen var det Strindheims Petter Rypdal som fikk unngjelde. Fines står med tre strake seire i Frostatingløpet. Han vant også i 2016 og 2015.
på tredjeplass i fjor kom Jon Arne Gaundal som nylig løp på sterke 2.23.35 i Tokyo Marathon
Er du medlem i Kondis leser du stort intervju og kan lese om hvordan han trener.

Rekorddeltakelse i fjor

Selv om det løpes fort på Frostatingløpet, er det i hovedsak barna og mosjonistenes dag dette. I fjor ble det satt rekord i antall startende med 316. I konkurranseklassen stilte over hundre løpere til start, det dobbelte i forhold til året før. I år får de yngste ekstra mye å bryne seg på. Etter barneløpet er det nemlig i år laget en liten hinderløype for de som vil, gjort mulig av Level Sportsenter og Frosta Leirskole.