Vinterløpene i Ålesund består av seks løp. Deltakere har mulighet til å melde seg på alle løp, eller delta kun på enkelte av dem. Lørdag 14. januar var turen kommet til Fremmerholen. Løypa går i en flat trasé langs riksveien, med start og mål ved Dekkmann.

10 kilometer

Ole Lukkedal fra Ørskog IL var den raskeste av herrene denne gangen. 49-åringen løp i mål på 35.47. Totalt stilte 16 løpere på herrenes 10-kilometer. Om andreplassen ble det jevnt, men Per Inge Bjørnestad fra Velledalen IL knep den nest beste plassen til slutt, med 38.38. Samtidig vant han da klasse 50-54 år. Vegard Riksheim Tandstad fra Velledalen IL tok tredjeplassen fire sekunder bak, på 38.42.

19 1002 Jan Vinnes Ludvikdalen og Omegn M50-54 1:01:18.0 25:31.0

I kvinneklassen stilte kun tre løpere til start denne gangen. Best ble Silje Kulen fra Ulsteinvik. Hun vant løpet på 43.09. Erika Oginte fra Velledalen IL ble nummer to på 43.21 og Mina Bratvold fra Ålesund løp på 44.25.

1 1168 Silje Kulen Ulsteinvik K30-34 43:09.0 7:22.0
2 1153 Erika Oginte Velledalen IL K35-39 43:21.0 7:34.0
3 1159 Mina Bratvold Ålesund K25-29 44:25.0 8:38.0

vinnere-10-km-sigbjorn-lerstad.jpgVinnere 10 kilometer: Ole Lukkedal og Silje Kulen. (Foto: Sigbjørn Anton Lerstad)

5 kilometer

På den korteste distansen fullførte 12 menn denne gangen, og raskest var Eivind Aardal fra Gjerdrum IL. Han vant på 19.05. Rolandas Kyrbartas fra OCR Valtic Warriors ble nummer to med 19.37, mens Jim André Fredly-Gjerde fra Ålesund tok tredjeplassen med 20.53.

15 1162 Tron Espen Reite Ørskog M50-54 28:47.0 9:42.0

Marita Hagen Kvalsvik og Paulina Sande, begge fra Ålesund, løp jevnt på kvinnenes 5-kilometer. Til slutt var det førstnevnte som stakk avgårde med seieren. Hagen Kvalsvik løp på 24.51, mens Sande noterte 24.57. Irene Mork fra Velledalen IL tok tredjeplassen med 28.18.

8 1174 Marita Hagen Kvalsvik Ålesund K30-34 24:51.0 5:46.0
9 1176 Paulina Sande Ålesund K35-39 24:57.0 5:52.0
13 1152 Irene Mork Velledalen IL K45-49 28:18.0 9:13.0
15 1164 Kristine Fylling Reite Lauparen IL K30-34 28:47.0 9:42.0

vinnere-5-km-sigbjorn-lerstad.jpgVinnere av 5 kilometer: Marita Hagen Kvalsvik og Eivind Aardal (Foto: Sigbjørn Anton Lerstad)