Denne uken startet sesongen for Kaland løpskarusell, som består av i alt tre løp. Foruten dette så blir det løp 9. og 23. mai. I alt 55 løpere stilte til start i dette første løpet.

Og på samme måte som i åpningsløpet i fjorårets utgave av denne karusellen så satte Robert Hisdal løyperekord på 3 km. Han forbedret altså sin egen løyperekord, fra 9:11 til 9:08.

Og i tillegg gjorde Sondre Øvre Helland et sterkt løp på 10 km. Med tiden 31:54 var han bare to sekunder etter sin egen løyperekord fra 2019. Så Viking-løperen ser ut til å være i form. Han er påmeldt helmaraton i Bergen City Marathon til helgen, en distanse han har vunnet der tidligere.

Solveig Vannes var beste kvinne på 10 km. Hun løp inn til personlig bestetid, 44:45. Og etter løpet fortalte Solveig at det for henne ble enten dette løpet i Kaland Løpskarusell eller Bergen City Marathon til helgen. Så dermed får vi ikke sett henne i helgens store løpsbegivenhet i Bergen, hvis hun ikke ombestemmer seg da.

På 3 km ble beste kvinne en veldig ung løper, 10 år gamle Pia Kaland. Ung var også herrevinneren på 5 km, som ble 14 år gamle Martin Mjelde. Ann-Helen Dalen var beste kvinne.

Alle resultater fra Kaland Løpskarusell Løp 1, 25. april

3J6A0417.jpgKaland Løpskarusell er i gang med første løp. Robert Hisdal og Sondre Øvre Helland langer ut i front.

7 317 Egil Eugen Hopland Eknes Kalandseid IL M10-11 26:22

Petter Rasmussen inn til andreplassen, men må se at Robert Hisdal slår ham med over tre minutter.

Unge Oliver Galleberg løper her inn til en sterk tredjeplass på 3 km. Vi regner med at han er lillebroren til Mathea Galleberg, som  her fungerer som pådriver og fartsholder.

7 306 Marthe Anfindsen Kalandseid K10-11 21:38

På 3 km ble beste kvinne en veldig ung løper, 10 år gamle Pia Kaland.

Renate Galleberg ser ut til å være mest opptatt med å heie Hermine Mellin-Olsen inn til mål.
Renate Galleberg dukker opp alle steder det arrangeres løp. Og hun er alltid like begeistret.

Sondre Øvre Helland var bare to sekunder unna sin egen løyperekord på 10 km.