Onsdag kveld stilte 40 deltakere til start i den åttende utgaven av Romsdal 5/10/halv. For første gang i løpets historien regnet det ganske jevnt underveis, bare med litt oppklaring på slutten av halvmaraton. Temperaturen var rundt 12-14C. Det var likevel gode forhold for løping og det ble satt flere personlige rekorder, litt mindre gode forhold for arrangørene. Det gikk ikke altfor mange vannflasker på de tre drikkestasjonene på halvmaraton, men tilbudet var der takket være utrettelige arrangører som holdt ut i regnværet til siste løper var passert.

DSC_0037.JPG
Starten. I rosa trøye løper Andrea Boutera (217) som vant kvinnenes 10-kilometer. Feltets to yngste sees helt til venstre i bildet. (Foto: Arrangøren)

Det var spesielt gledelig at det var flere yngre deltakere med mange gode prestasjoner. Live Solheimdal løp fort også denne gangen og Kolbjørn Hjertvik løp inn til andreplass på veteranstatistikken.

Halvmaraton

Raskeste herre på onsdagens halvmaraton ble Ole-Erich Haas fra Markagaffe IL. Han løp på 1.25.43. Katrine Thomassen var den eneste kvinnen som løp lengste distanse, og hun kom i mål på 1.49.24. Fem herrer stilte på distansen.

DSC_0196.JPG
Ole-Erich Haas vant halvmaraton. (Foto: Arrangøren)

DSC_0202.JPG
Vinner halvmaraton damer, Katrine Thomassen, fullførte i god stil tross at hun løp halvmaraton i Kristiansund forrige lørdag. (Foto: Arrangøren)

10 kilometer

Det ble jevnt i toppen i herreklassen denne gangen. Til slutt var det Eivind Monsås fra Romsdal Randoneeklubb som var raskest og vant på 35.24. Børge Godejord fra Trondheim & Omegn Sportsklubb fulgte på andreplass åtte sekunder bak, og ett sekund senere løp Atle Smenes fra Rustad IL i mål til tredjeplass.

DSC_0140.JPG
Eivind Monsås på vei mot seier på 10 km. Men det var tett i toppen denne dagen. (Foto: Arrangøren)

DSC_0148.JPG
Børge Godejord sikrer andreplassen såvidt foran Atle Smenes. (Foto: Arrangøren)

Andrea Boutera fra Aurskog-Høland Friidrettslag var som nevnt dagens raskeste kvinne på 10 kilometer. Hun vant med 38.55. Fire kvinner og atten menn startet på distansen.

5 kilometer

Brage Bjerkeli fra Molde og Omegn IF stilte i klasse 14-15 år og vant klart både i sin egen klasse og herreklassen totalt. Vinnertiden ble 17.53. I kvinneklassen løp Live Solheimdal fra Steinkjer Friidrettsklubb nok en gang et flott løp og ble beste løper på 5-kilometer. Hun var i mål på 16.48. Fire kvinner og syv menn stod på startstreken på den korteste distansen.

DSC_0072.JPGLive Solheimdal var raskest av alle på 5-kilometeren. (Foto: Arrangøren)

DSC_0081.JPGBrage Bjerkeli (klasse 14-15 år) vinner herrer 5 km. (Foto: Arrangøren)

Kolbjørn Hjertvik nest raskest i år i klasse 70-74 år

Med sitt løp på 20.41 i onsdagens Romsdal 5/10/halv, plasserte Kolbjørn Hjertvik fra Kårvåg IL seg på andreplass på veteranstatistikken for 2022. Han løp sekundet raskere enn Eilif Villanger gjorde i Kaland Løpskarusell i slutten av april. Årets raskeste 5-kilometer er det Øystein Syversen som stod for under Perseløpet i mars. Du kan se vårt tidligere videointervju med Kolbjørn Hjertvik her (K+)

DSC_0105.JPGKolbjørn Hjertvik (312) imponerer fortsatt. Her har han følge av Erik Hattrem (307). (Foto: Arrangøren)

DSC_0123.JPGVetle Bjerkeli er 10 år og løp 5 km på 22.06. Bak ser vi 11 år gamle Ingrid Sandhaug som løp på 22.12. (Foto: Arrangøren)

DSC_0191.JPGLøpsleder Sven Nylund i "tidtakerbua". (Foto: Arrangøren)