(Alle foto: Alvdal MIV/Torstein Sagbakken)

Start 48 km.jpgDet var 15 løpere som la avgårde fra Steimoegga kl 9 med 48 km i vente. Av disse var det 13 som kom til mål mellom fem og åtte timer senere.

Start 22 km.jpgDet var over 50 påmeldte til den drøye halvmaratondistansen på 22 km der 44 gjennomførte enten i konkurranse- eller i åpen turklasse.

Alvdalsbygda er omkranset av store og små åser, berg og fjell som blir flittig brukt som turmål. De siste årene har Alvdal turforening lagt ned mye arbeid i å merke opp og legge enda bedre til rette for bruk av disse turmulighetene. Trimgruppa i Alvdal idrettslag ville derfor sette opp et løp for å vise tilreisende hva Alvdal har å by på av fine turstier og trivelig kulturlandskap

Rekrutteringstiltak

I tillegg er målsetningen med løpet å styrke lokal rekruttering i alle aldre med et løp for barn, ungdom og voksne med konkurranse og trimklasse med det til felles at de vil ha en skikkelig utfordring! Solan Gundersens Bergmaraton skal gi inspirasjon og være et mål å strekke seg etter ved  å skape interesse for løping og bruk av lokale turmuligheter.

Vått men mildt

Arrangørene i Alvdal hadde et mål om å komme over 100 i premièreåret, og med 99 påmeldte var de svært så nær målet sitt i første runde.
Dagen ble særdeles våt, men temperaturen holdt seg på upåklagelige 18 grader. Bortsett fra at det ble en del nye bekkefar så gikk det fint for løperne som dermed unngikk de verste insektplagene.

Det var litt mangelfull merking enkelte steder som førte til feilløping, men det tar arrangørene med seg til neste år! For øvrig var de bare hyggelige tilbakemeldinger fra løperne som deltok! Neste år er håpet å få med enda flere løpere og lage et enda bedre arrangement!

Fra et nesten helt samlet felt på den lensgte distansen. Norges tidligere ultrakonge Egil Skarpsno (109) var en de relativt få som måtte gi seg på hjemmebane.

sgb håkon nesteby.jpgUltraløperen Håkon Nesteby løp en meget godt disponert fjellmaraton i hjembygda og sikret seg 2. plassen totalt på 48 km.

sgb vinnere herre dame.jpgTo fornøyde vinnere av tidenes første Solan Gundersens Bergmaraton, Andreas Skogen og Synnøve Volden med vefortjent heder etter løpet.

sgb jan olav.jpgJan Olav Bjørn Gjermundshaug vant duellen om seieren på 22 km med Pål Eggset med tre sekunder etter snaut to timers løping.

sgb johan ragnar eggen.jpgDen mangeårige lederen i Alvdal turlag, Johan Ragnar Eggen (64)  har ikke bare lagt til rette for det nye utfordrende løpet i hjembygda, han gjennomførte selv 22 km i turklassen.

sgb ola kvakkestad flaten.jpgDet var god deltakelse også på 6 km med 26 deltakere, de fleste ungdom under 15 år. Jon Kvakkestad Flaten var først i mål av alle denne bløte men milde lørdagen på Steimoegga.