For tredje helg på rad bød Oslo på løpsfest: Oslo Maraton, Oslos Bratteste og så klassiske Nøklevann Rundt. Med rundt 10 plussgrader, vindstille og en herlig varm høstsol, ble det en ramme omkring løpet av aller beste merke. Det har oftest vært flott høstvær på Haraløkka, der klubbhuset til arrangør Bøler ligger, men i år var ekstra varmt og deilig. 690 deltok på 10 og 5 km pluss mange barn. Dermed ble det deltakerrekord for 7. året på rad!

Heidi Pharos 37:54 var en solid seierstid. Det er den 5. beste i den lange løypa gjennom tidene. Rune Fennes 32:05 er tredjebeste tid. Kun Eirik Gramstads løyperekord på 31:18 fra ifjor og Terje Aggvins 32:00 i 1999 er bedre.

Gunhild Halle Hauges 17.22 er den nest beste tiden av kvinnene. Kun løyperekorden til Runa Bostad på 16:51 fra 2005 er bedre. Jon Fivas 16:38 er midt på treet av vinnertider.

Hjemmelagets egen arrangementssjef Hermann Bruun slo til og vant spurtprisen ett sekund foran Erik Dekko og Rune Fenne. Heid Pharo og LIsa Keller delte spurtprisen blant kvinnene.

Nedenfor alle bildene finner du også 4 videoer, pluss pekere til 2 videoer på Google+

Heidi Pharo, Løplabbet i "Mørdarbacken" på vei mot seier på 10 km.

Rune Fenne, Privat raskeste mann på 10 km.

Gunhild Halle Haugen, Tjalve  raskeste kvinne på 5 km.

Jon Fiva, Røa raskeste mann på 5 km.

ALLE  RESULTATER

Se også 170 bilder tatt av Bølers egen eminente fotograf Per Inge Østmoen.

10 KM

Håvard Solberg, Privat blir nr.2 på 33:38  i sin debut i Nøklevann Rundt.

Øystein Mørk, Bøler blir nr.3 på 34:09 Øystein var godt fornøyd etterat han var helt utslått etter Oslo Maraton for 2 uker siden. Det var syvende år på rad at Øystein løp Nøklevann Rundt. Også i 2011, 2010 og 2006 ble han nr.3, nr.5 i 2009, nr.2 i 2008 og 2007.

Steffen Sæterhagen Paulsen, Craft ble nr.4 med 34:26
Det var 27 sekunder bedre enn i hans debut i fjor, da ble han nr.12

Per Erik Monsrud, Oppstad IL 34:33 ga en 5.plass i hans 6 opptreden.
Debuten kom allerede i 1995 da han løp 5km

Kjetil Dammen, Rustad IL/Team United Bakeries 34:47 betød 6.plass
Kjetil løp sitt 5. Nøklevann Rundt
etter å ha debutert i  i 2002.

Lasse Rypdal, Østmarka IL løp sitt aller første Nøklevann Rundt og det endte med 7.plass på 35:36

Harald Ringen, Oppegård ble nr.8 på 35:47 og vant klasse 45-49 år
Det var pers med 5 sekunder i forhold til debuten i 2005.
Den gang tapte han for Bølers egen Trond Olav Berg med 2 sekunder.
Denne gang slo han Berg som løper i klassen over med 1 minutt.

Allsidig utøver Lasse Hoel, løp med Hamar Sommerskifestival på trøya
og representerer Norges Svømmeforbund.
9.plass fikk han med 36:00 i sin debut i Østmarkas  skoger.

Jørgen Tveita, Rustad ble nr.10 med 36:04 og vant klasse 16-17 år.
Jørgen kom sterkt på slutten og endte likt med Morten Grøan og Anders Hovdenes som passerte 10-12 sekunder foran ham i bakken.

Nok en topplassering for Ley Muller, OSI med 38:57 ble hun  nr.2 akkurat som i Norway Cross,
i Oslo Maraton ble hun nr.3 på 10km. Debut i Nøklevann Rundt var det også.

Elise Vikne, Osterøy blir nr.3 med 40:18 i sin debut i Østmarka

Marit Haslie, Drøbak Frogn med fighting spirit opp Mørdarbacken
blir nr. 4 totalt på 40:41 og vinner klasse 18-19 år i sin debut i Nøklevann Rundt.

Gro Jordalen, Tjalve ble nr. 7 med 41:55 en av mange debutanter i Nøklevann Rundt i år.

Hanne Kristiansen Haugland, Vidar/Trasoppgrenda IL kom i en tett klynge av kvinner
og endte på 9.plass med 42:23  Etter å ha løpt 5km i 2006-2009 var det i år 10km som gjaldt for Hanne.

Ida Bergsløkken, Asplanviak BIL ble nr.10 med 42:38, en plass opp fra ifjor og tiden var
1.16 bedre i år.

Ainhoa Ostoloaza, Tjalve  blir nr. 11 med 42:46  Jenta med det baskiskklingende navnet, har bodd både i UK og Nederland men befinner seg nå i Oslo. I Oslo løp hun halvmaraton på 1.32.49
Aihoa tok med seg musikken sin på en Samsung Galaxy Nexus.

Malin Klintefjord, ble nr.15 med 43:08 også hun løp sitt første Nøklevann Rundt.

Neste generasjon Bølerlløper. Eldar Thomassen Fagerbakke 39:19 og nr.2 i 14-15 års klassen.
Eldar har løpt Ulsrudvann Rundt helt tilbake i 2005 og har senket tiden sin i Nøklevann Rundt
fra 44:51 i 2009 og 40:31 i 2010.

Svein Arne Sølvberg imponerer i den andre delen av aldersklassene. 39:39 i 60-64 årsklassen.

Marianne Følling, Treningscamp vinner klasse 50-54 år med 47:00

Ingrid Brastad blir beste Bølerkvinne på 10km på 49:29

I Mordarbacken er det aller stilarter og se. Lorenzo Williams slet tungt
og hadde en ganske krumbøyd stil opp bakken. 46:36 ga 18.plass i klassen.

Olav Kvale valgt rask skigang som stil opp bakken.
Det var slettes ikke dumt.  48:08 ga 6.plass i klasse 55-59 år
I bakkesprinten ble det 4.plass i klassen.

En som trives i bratte bakker  er Torbjørn Eika, Røa 42:29 ble tiden for Eika
som trener opp Tryvann flere ganger hver uke.
Det holdt til en 6.plass i 50-54 år. I Bakkesprinten var han nestraskest i klassen.

Kondispresident Tim Bennet, satset ALT på Nøklevann Rundt og stilte til å med i nybarbert aerodynamisk hårsveivs.
Det ble en meget god innsats av løper`n som aldri ser "helt god ut" når han har kommet langt ut i løpene og alltid tar ut
det meste. 39:48 og 4.plass i klasse 45-49

Jeanette Grunnan 48:21 og 21.plass i klassen. Men opp bakken var Trebuchet-løperen
var hun 12. raskest

Motbakkeløpgeneralen Christian Prestegård fikk ikke med seg Skjennungstua Opp på tirsdag,
som gikk i løypa han trente mye i som ung, men fikk klarsignal til å stille på Nøklevann.
45:54 for tidligere Kondispresident som representerer Fanaråken IL
45:54 holdt til 4.plass i klassen. Opp bkaken var han tredjeraskest i klassen.
Det var Prestegårds 3. Nøklevann Rundt. Han løp allerede i 1990 og da på pene 39:10

Bengt Lund så virkelig ut til å befinne seg i Komfortsona (klubben han løper for) der han med rak rygget spurtet opp bakken.
45:04 betød 31.plass i 40-44 år. Men i bakkesprinten tok han andreplass i klassen!

Wilma Thorbjørnsen, Ullern Håndball 54:50 og vinner av klasse 12-13 år.

Anne Søbstad Rye, SK Rye 53:52 og 3.plass i klasse 55-59 år Opp bakken var hun raskest i klassen.

Benedicte Bakke, Heming bar navnet med rette. Raskest opp bakken i klasse 40-44 år. 3.plass i klassen med 44:09

Trond Inge Carlsen løper for nabokluben til arrangøren Bøler, nemlig Rustad.
Klubben som er mest kjent for å være sterke i skisporet. Carlsen ble nr.3  i klassen med 39:33,
men ble "bare" nr. 7 av Rustadløperne.
Trond Inge Carlsen løp sitt 20. Nøklevann Rundt Kun Bjørn Helge Holte og Runar Moe har løpt flere.
39:33 var Carlsens nestbeste av de 20 løpene!

Sturla Throndsen, Ull/kisa tok  3.plass i 50-54 år med 40:55

Karla Robles Larsen løper på 43:08 2.plass i klasse 35-39 år

Jenny Wisting, Svorkmo Noi 44:18 12.plass i klasse 23-34 år.

Marie Hasle Sørensen, Trasopgrenda IL 50:08 i sin debut i Nøklevann Rundt.

Øyvind Kvernen, Drøbak Frogn Friidrett 42:16 var pers for Øyvind som har løpt Nøklevann Rundt i
2006, 2009 og 2010.
Drøbak Frogn Friidrett er et nytt friidrettslag som Kvernen dro i gang i våres.
Allerede har de hatt opptil 50 barn på trening.

Alltid populært å vise tommelen opp når en passerer fotografen. Her er det motbakkeløperen Arne Dombestein, Sogndal som er på offensiven. 42:31 og nr.25 i klasse 35-39. Opp bakken var han nr.11

Torbjørn Grønningen, 2 fingre opp for løperne fra Treningscamp. Treningscamp trener i flate Frognerparken hver onsdag kl.20:00, men de har også motbakketreninger. 41:31 for Grønningen som gjorde sin debut i Nøklevann Rundt.

Så tøff er motbakken i Nøklevann Rundt at sjøl Frode Klevstul som alltid smiler til fotografen ikke rakk å dra opp munnvikene. Men Klevstul trives meget godt på Nøklevann Rundt. 42:40 betød pers for Klevstul i sitt tredje Nøklevann Rundt.

5 KM

Magnus Førre, BUL leder foran Jon Fiva etter 1km, det ble andreplass for BUL-løperen som ifjor vant 5km.

Det var mye Bøler på 5km. Her er det Markus Mauricio Knudsen som tar tredjeplassen med17:19i hans tredje strake 5 km de siste tre årene. Tredjeplass, andreplass og tredjeplass har det blitt disse 3 årene.

Marie Synnøve Qvale, Bøler ble nr.2 på 19:55 og seier i klasse 18-19 år.
Vi vet ikke om det har skjedd før, men i alle fall de 6 beste i kvinneklassen løp i 6 forskjellige aldersklasser.

Ina Høie, Bøler leder an et godt felt. Ina har i flere år vært svært god (2.plass på 10km statistikken) og det ble tredjeplass totalt og seier i klasse 14-15 år.
Bak jager nok et godt Bølertalent Tuva Thomassen Fagerbakke som blir nr.5 totalt og vinner klasse 12-13 år på 20:49

Rene Fredheim Larsen, Ull/Kisa blir nr.6 totalt med 17:44 og vinner klasse 14-15 år .

Olaf Talmo fra KOLL holdt seg langt fremme. Dog ingen tidtaking for klassen 7-11 år.

Søster Maren Sophie Talmo ble nr.7 med 21:08 og nr.2 i klasse 12-13 år

Silja S. Amundsen, OSI ble nr.2 i klasse 35-39 med 22:45 Les bloggen hennes på bloggoversikten.
Bak henger Per Ingvar Tollehaug seg på så godt han kan. Han løper i 7-11 års klassen og kommer fra en meget
aktiv orientering, løp og skifamilie i Buskerud hvor han representerer Eiker Kvikk.

OPPDATERT: Har nå fått info om at Per Ingvar her er iferd med å ta igjen Silja. Han startet 2 sekunder bak henne og kom 5 sekunder foran i mål!

På en ungdommelig dominert 5km tar vi med kalssevinner på 50-54 år Jan Monsrud, Kongsvinger som løp på 20:09

Kurth Asle Magnussen, Bøler rakk å vinne klasse 50-54 år med 19:20 og bli nr.12 totalt innimellom arrangering av Nøklevann Rundt.