Etter to kortere løp i Sørdalskarusellen, fikk deltakerne denne gangen prøve seg på et mye lengre og tøffere løp. Start og mål var lagt til Strandtorget ved utløpet av Gudbrandsdalslågen og gikk på fine stier langs Strandpromenaden nordover til Hovemoen, der det var en bra runde i skogsterrenget, før deltakerne returnerte mot mål etter samme stier de løp ut.

Strandtorgløpet ble arrangert av Litrim, med mange gode hjelpere. Strandtorget kjøpesenter var løpets sponsor.

Resultatene finner dere her

Det neste løpet i Sørdalskarusellen, Hovemoenløpet, går allerde neste onsdag, 22. mai.

01 IMG_9991.jpgVår suverene langrennssprinter, Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum IL, ble raskete kvinne med god margin, vel 40 sekunder foran Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF..Her passerer en målretten Falla, bare noen hundre meter før mål, under en av flere bruer ved Strandtorget som er dekorert med grafitti.

02 Skiløpere på rekke og rad.jpgLangrennsølpere satte sitt preg. Mange av våre fremste langrennsløpere var på startstreken i Strandtorgløpet, og de hevdet seg godt i løpet. Her ser vi tre av dem, som ble nr. 3, 4 og 5 i mål. Fra venstre Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer (304) som fikk tredje beste tid, og ble vinner av M 20 - 29 år, I midten Daniel Stock (75), som representerer Vadsø skiklubb, men bor på Lillehammer, ble fjerde raskeste løper og nr. 2 i klasse aktive M 20- 35 år. Til høyre ser vi Morten Eide Pedersen (61), også fra Lillehammer. Han ble femte raskeste herreløper, og nr. 3 i klasse Aktive M 20 - 35 år.

03 _MG_6351.jpgEvig unge Hege Skari, LSK, en skikkelig veteran i Sørdalskarusellen, vant nok en gang sin klasse K 40 - 49 år, denne gang med 1 minutt og 39 sekunder margin. Her har hun mål i sikte, der hun løper sammen med Tonje Skjeldstadås (52) fra IL Varden i klasse Aktive k 20 - 35 år og Rune Hatlestad Karlsen (165) fra Søre Ål IL.

04 IMG_9935.jpgEn skikkelig tøffing. Per-Christian Lysaker Torgersrud, Team Sportsmanden, er treningskamerat med Geir Steig, som ble løpets vinner. Og det var bare Lysaker Torgersrud som nesten fulgte Steig inn mot mål, slått med vel 4 sekunder. Lysaker Torgersrud vant si klasse M 40 - 49 år med en tidsmargin på 3 minutter og 14 sekunder til Lars Berger, som ble nr. 2 i klassa.

05 IMG_0011.jpgNest raskeste. Marthe Katrine Myhre (59), LIF, er 5x norgesmester i maraton. Hun ble denne gangen bare slått av Caspersen Falla, med 41 sekunder. Her ser vi Myhre løpe mot mål sammen med Vebjørn Weldingh Nilsen (332) fra Gulset IL ski, som ble nr. 4 i klasse M 20 - 29.

06 De yngste.jpgYngste klasse 0-11 år løp snaut fem km og imponerte stort med sin løping. Fra venstre ser vi John Raddum Skaug (508) fra Tretten, Ole Ludahl Lagethon (507) også fra Tretten, Ane Melbø (506) og Halvor Melbø (504) begge fra Vingrom IL. Foto: Finn Olsen.

07 _MG_6328.jpgTour of Mjøsa. Leder for første etappe i Tour of Mjøsa, som går lørdag 17. august kl 10:00, ledes av Geir Andre Holum-Jakobsen (201). Han benyttet  anledingen til å delta i Sørdalskarusellen under Strandtorgløpet. Bak ser vi her Ingrid Nordbotten (56), Skjalg IL i K 20 - 29 år, Terje André Wad-Gylterud (135) Lillehammer CK og Espen Lund Johannessen (111) SI Innlandet i M 20 - 29 år..

08 _MG_6428.jpgAktive trimmere. Løpet gikk i hovedsak på flotte turstier i Strandparken, langs Gudbrandsdalslågen der Lågen går over til Mjøsa. Her ser vi tre gode og aktive trimmere på veg mot mål i det 9 km lange løpet, Hilde Bakken (122) fra Lillehammer, Morten Rastad (332) som representerer Moavegen  vei og fritid og Gudmund Bakken (285) fra DnB.

09 _MG_6451.jpgSpurtduell. Det ser ut til at Lasse Aniksdal fra Øyer (338) i klasse M 30 - 39 år vinner denne spurtduellen mot Dina Utsumo Skoglund, Lillehammer i klasse K 16 - 19 år.