for kondis.no på Kongsvinger Kjell Vigestad

Gode løperjenter satte sitt preg på arrangementet. Først løp 13 år gamle Miriam Berg Hovda fra Haugesund i mål som vinner av minimaraton på 18.45. Det hadde holdt til en 8. plass i klassen for menn. Deretter vant Helene Melbø fra Gausdal halvmaraton med 1.24.11, som var dagens beste enkeltresultat. Britt Helgesen fra Kvæfjord ved Harstad løp i sitt andre maratonløp og vant med 3,28.29, som er ny løyperekord i Kongsvinger Maraton.

I herrenes maraton ble det en duell mellom Jan Halland. som holder løyperekorden med 2.43, og Morten Tronbøl. Halvveis var det jevnt, men Morten Tronbøl avsluttet sterkt og var to minutter foran i mål på 2.50.05. Ole Petter Ringnes, Mogutten tok tidlig ledelsen på halvmaraton og vant på 1.18.30 foran Tommy Torgersen, Lørenskog. På minmaraton ble det en jevn duell mellom Ole Petter Vibekken fra Magnor og Oddbjørn Homstvedt på sine krykker. Vibekken vant på 15.44 i den 4,2 km lange løypa.

Det totale tallet for fullførende (med tidtaking) på Kongsvinger Maraton sank fra 248 i fjor til 237 i år.
Men gledelig var økningen på kvinnesiden med 9 fullførende på maraton mot 4 ifjor. Totalt for kvinnene på de tre distansene: 56 fullførende mot 48 ifjor.

Vinner minimaraton gutter
Ole Petter Vibekken, Magnor UL vant guttas minimaraton fem sekunder foran Oddbjørn Homstvedt, Trøgstad Hc-klubbb.
Knallhard spurt
Olav Kvarme (411) fra Kongsvinger og Hans Kristian Komperud (407), Gjøvik hadde en tøff spurtduell på minimaraton, og tok 4. Og 5. plass blant mye eldre konkurrenter.
Miriam Berg Hovda vinner av miniton jenter
Vinner halvmaraton menn
Ole Petter Ringnes, Mogutten ble klar vinner på halvmaraton for menn med 1.18.30.
Vinner halvmaraton kvinner
Helene Melbø, Gausdal ble suveren vinner av halvmaraton for kvinner og vant på 1.24.11.
Vinner maraton menn
Morten Tronbøl vant maraton på 2.50.05
Vinner maraton kvinner
Britt Helgesen, 37 år, er opprinnelig fra ”rette sida” av Mjøsa, men har de siste 13 årene bodd i Kvæfjord et par mil fra Harstad. Hun debuterte på maraton for en drøy måned siden i Nordmarka Skogsmaraton med en forsiktig gjennomkjøring. I Kongsvinger tråtte hun skikkelig til og vant løpet med 3.28.29.
Gammel stjerne blinker
Jonny Pedersen, Hokåsen var en av Norges beste landeveisløpere på 60- og 70-tallet. Han tok en 7. plass i maraton-nordisk da det ble arrangert i Kongsvingertraktene for drøye 30 år siden. Arrangørene hadde børstet støvet av den gamle storheten og utfordret han til å stille opp igjen. En måned med skikkelig trening rakk han og det holdt det til seier på halvmaraton i klasse 60-64 år med 1.46.47.
Vinner halvmaraton 12-16 år
Thomas Torgersen, Gjøvik vant halvmaraton klasse 12-16 år på 1.30.25
Come Back før Skåla
Comeback: Christian Prestegaard satser på Skåla Opp (fra 50 til 1848 meter) om 14 dager, og gjorde comeback etter snart 10 år med en plagsom lyskeskade. Han gjorde det motsatte av mange andre gjorde i den tøffe løypa i Kongsvingers skoger: Han løp opp alle motbakkene og gikk i unnabakkene. Skaden tillater helst bare løping i motbakker. Det ble likevel brukbare 1.43.46 på halvmaraton.
Ungdommelige Ull-kisa og Ulla
Klasse halvmaraton for unge damer under 30: Marianne Opsahl, Ull-Kisa 1.41.59 (midten), Rita Steinsvik, Ull-Kisa 1.50.34 (t.v) og Ulla S. Pedersen 1.53.24
Fem på norsk jord
5 norske maraton i 2002: Aud Rømuld (tv) og Kari Nordberg fra Drøbak løp sitt 5. norske maratonløp i 2002 og sikret seg dermed DNMs plakett for ”5 på norsk jord”, 7 jenter fra Drøbak Maratonklubb satser på denne utmerkelsen i år.