Perseløpet på Eidsvoll kunne ønske velkommen til løp under fine forhold søndag formiddag. Det var lettskyet vær, god løpetemperatur og nærmest vindstille da det nærmet seg start på dagens distanser.

På programmet for dagen stod 5 kilometer med elleve startende, 10 kilometer med tretten startende og halvmaraton med syv startende.

Eivind Duelien Vaaje best på 5 kilometer

18 år gamle Duelien Vaaje fra Kongsvinger IL Friidrett ble dagens raskeste på den korteste distansen, da han løp på 16.00. Tidligere i år løp han samme distanse under Fornebuløpet, hvor han delte fjerdeplassen med et løp på 16.05. Pers ble det imidlertid ikke denne søndagen. Duelien Vaaje løp på 15.26 i et meget sterkt startfelt under Ida Eides minneløp for to år siden.

Eivind Duelien Vaaje fra Kongsvinger Friidrett vant 5 km på 16 blank. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

På andreplass kom Marius Borger fra Spydeberg IL. Borger løper i klasse 40-44 år, og kom i mål på 16.42 i dag. På tredjeplass kom Øyvind Thyri fra Untold-Movement. Han løp på 17.00.

På fjerdeplass kom Svein Egil Linnerud i klasse 60-64 år. Han løp et meget godt løp og kom i mål på 17.53. Det er 15 sekunder bedre enn han løp på samme sted for et år siden, men noe svakere enn han løp for to år siden. Imponerende!

Ingen kvinner stilte på denne distansen.

04.jpgMarius Borger fra Spydeberg IL ble nummer to på 5 km på 16.42​. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

08.jpgSvein Egil Linnerud fra Hunndalen ved Gjøvik løp 5 km på 17.53, noe som er meget bra av en 61-åring. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Pål Onsrud med sterk tid på 10 kilometer

32-åringen fra Gjøvik Friidrettsklubb og Team Sportsmanden løp et solid løp på Eidsvoll i dag. Han passerte halvveis på 16.20, og løp så og so like raskt på andre halvdel til en sluttid på 32.45. Hans forrige deltakelse i Perseløpet var i oktober for to år siden, da han løp på 33.17.

06.jpgPål Onsrud fra Gjøvik Friidrettsklubb - Team Sportmanden gjennomførte et meget jevnt løp og vant 10 km på 32.45. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

På andreplass kom Janis Arsenikovs fra Lørenskog Friidrettslag. Han løp på 37.35. Det var fire sekunder raskere enn Matthias Amble som ble nummer tre med 37.39.

Tre kvinner stilte på 10 kilometeren: Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb var best med 41.38. Helene Nilsson fra Eidsvold Vørks Skiklub løp på 44.32 og ble nummer to, mens Dorte Foss fra Raufoss IL Friidrett ble nummer tre med 45.23. Sistnevnte deltok i klasse 55-59 år.

09.jpgTone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb vant 10 km på 41.38. I rygg ligger Even Tvedt og bakerst Ingulf Nordahl. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

03.jpgLøpsglade Dorthe Foss fra Raufoss løp denne gangen 10 km. Tiden ble 45.23. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Truls Grøstad med god tid på halvmaraton

På dagens lengste distanse var det Truls Grøstad fra BDO Lillestrøm som løp først i mål på 1.13.57. Han ledet løpet helt fra start til mål og holdt et jevnt og godt tempo. Fem kilometer passerte han på 17.17, og ved ti kilometer noterte han 34.47. For en drøy måned siden deltok han på 10-kilometern i Perseløpet, og fikk samme sluttid som han passerte distansen på i dag.

Gard Vidar Nordsveen ble nummer to med 1.25.33 og Nicolay Ramm ble nummer tre med 1.32.48. Ninette Banoun i klasse 55-59 år fra Romerike Ultraløperklubb, ble beste kvinne med sterke 1.32.49.

02.jpgGard Vidar Nordsveen fra Råholt løp nærmest på hjemmebane, og var en av fire som fullførte halvmaraton. Tiden ble fine 1.25.33. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

05.jpgNinette Banoun fra Romerike Ultraløperklubb var eneste kvinne som løp halvmaraton. Ninette løp på fine 1.32.49. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

10.jpgVi mistenker at Aleksander Halhjem Kjeilen var fartholder for NRK-kjendis Nicolay Ramm som løp halvmaraton på 1.32.48. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)