Landskampen går mellom Finland, Sverige, Norge og et felles dansk-islandsk lag. Nordenkampen blir arrangert for niende gang og for andre gang i Bærum. Sist den gikk der var i 2015, og da vant Sverige både kvinne- og herrelandskampen. Hver nasjon stiller med to utøvere i hver øvelse, og tidsskjemaet er stramt slik at alle øvelser avvikles mellom klokka 13.30 og 16.30 på søndag.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 3000 m og får selskap av årets norske innendørsmester på distansen, Pernilla Epland. Danskene stiller her med Maja Alm som løp så bra i E-cupen i terrengløp sist helg

På herresida løper Filip Ingebrigtsen og Tom Erling Kårbø for Norge. Filip Ingebrigtsen har som et mål å ta kravet til innendørs-EM, som går i Glasgow første helga i mars. Det er på 8.05 og bør kunne gå greit. Kanskje kan han underveis få litt drahjelp av svenske David Nilsson og danske Peter Glans som begge har vist god form i det siste. Årets norske mester, Per Svela, uttalte etter gulløpet i NM at han tenkte å løpe en 3000 m i Gent kommende helg, og det er trolig grunnen til at han ikke er med på det norske laget.

På 1500 m for menn må Jakob Ingebrigtsen finne seg i å være klar favoritt sjøl om svenske Suldan Hassan nettopp løp 3000 m på sterke 7.54,07. Med seg på laget får Jakob årets norske innendørsmester, Abduljaleel Hir.

Også den norske mesteren på kvinnesida, Sigrid Jervell Våg, er tatt ut, mens det foreløpig ikke er gjort kjent hvem den andre norske 1500 m-løperen blir.

Jakob Ingebrigtsen dobler og løper også 800 m. Der får han nok langt tøffere motstand enn på 1500 m. Danskene stiller med sin stjerne, Andreas Bube, mens Suldan Hassan også vil være å finne på startstreken her. Didrik Hexeberg Warlo er Norges andre løper, og det blir spennende å se hva han kan få til på sin egen heimebane. Markus Einan, som vant NM, sliter med en påkjent leggmuskel og velger å stå over nordisk, mens Thomas Roth løper i et stevne i Ostrava istedet siden Friidrettsforbundet ikke kunne love han plass på det norske laget på et tidligere tidspunkt.

Hedda Hynne og Yngvild Elvemo utgjør en sterk norsk duo på 800 m, men de vil få sterk konkurranse, først og fremst fra svenske Hanna Hermansson og islandske Anita Hinriksdottir.

Alt i alt skulle det ligge an til mange spennende dueller, og vi kan også ta med at Karsten Warholm stiller på 400 m.

Finlands lag

Hedda Hynne og Yngvild Elvemo løp 800 m i hvert sitt stevne nÃ¥ i helga. (Arkivfoto: Bjørn Johannessen)Hedda Hynne og Yngvild Elvemo utgjør Norges lag på 800 meteren. (Foto: Bjørn Johannessen)