Stian Angermund-Vik vant Pisão Ultra Skymarathon lørdag 8. desember i overlegen stil. Løpet var den lengste av fire distanser i det portugisiske Pisão Extreme; 65 km fjelløp med 6500 høydemeter. ​

- Arrangementet var veldig bra, med trivelige og engasjerte arrangører i fra Viseu Running Team. Arrangøren har lagt inn en enorm innsats for å renske stiene og lage helt nye traseer. Det var mange tekniske partier og omtrent ingen flater, så gjennomsnittstempo ble veldig lav, forteller Stian til kondis.no.

Litt  action ble det også underveis, Stian forteller:
- Jeg løp med Super Mario, han blir kalt det, og Silva (red anm; Mario Fonseca og Nuno Silva). Super Mario måtte slippe etter rundt 1,5 timer. Silva og jeg løp sammen videre. Ved en drikkestasjon sa jeg til Silva at han kunne fylle drikkeflasken før meg, han takket med å stikke i et høyt tempo av mens jeg fylte min flaske. Da gikk det en faen i meg, så da tok jeg han igjen og løp i fra han. I mål var han 55 minutter bak.

Topp 5:

POS NAME CLUB TIME
1
STIAN ANGERMUND-VIK
Salomon 09:58:32
2
NUNO SILVA
Trail Team Bifase 10:54:01
3
MARIO FONSECA
Nast - Núcleo Associativo De Santo Tirso 12:22:00
4
FRANCISCO FERNANDES
Águias De Alvelos 12:25:54
5
HELDER ROCHA
Douroconta - Gabinete De Apoio E Contabilidade 12:46:17




Stig Strandhagwen nr 16 på 20 km
Angermund-Vik's kompis, Stig Strandhagen løp 20 kilometeren. Den hadde rundt 1800 høydemeter meter opp og ned. Stig løp et progressivt løp. Han passerte folk hele veien og endte tilslutt på en flott 16.plass på 20 kilometeren det 181 løpere fullførte.

Arrangørens nettside 
Facebook

Resultater 

Stig_og_Stian_dagen_før.jpg
Stig (til venstre) og Stian på en liten trreningstur i terrenget dagen før dagen. I bakgrunnen kan du se Drave. Det er noen gamle steinhus det bodde folk i for bare 60 år siden. (Foto: arrangøren)

Stig_og_Stian_løypeprofilkart.jpg
Stig og Stian poser ved oversikten over løypeprofilene. Stig løp den grønne, mens Stian løp den røde. (Foto: arrangøren