Med over 600 startende var arrangøren godt fornøyd med årets deltagelse. Snaue 100 av dem løp i konkurranseklassen der Gneist-gutten Stian Øvergaard Aarvik var den raskeste.

Han var godt fornøyd med utviklingen i løpet tatt i betrakting at han hadde fullført Bergen Fjellmaraton drøye halvannet døgn tidligere.

-  Det gikk veldig bra for min del. Fikk den rolige starten akkurat slik jeg hadde håpet på. Etter løpet på torsdagen handlet det for meg bare om å lure beina i gang igjen. Trodde faktisk Torstein skulle bruke det litt mot meg å sette ut i 100, men i stedet ble vi faktisk joggende første 20 minuttene av løpet.

- Eli Anne var faktisk oppe å dyttet litt på oss et godt stykke uti. Hun holder jo utrolig høyt niva, men sier litt om hvor rolig det gikk for våres del. Etterhvert når vi nærmet oss andre halvdel begynte kroppen å kjennes klar og jeg dro opp farten etterhvert.

- Når vi kom inn i terrenget fikk jeg relativt kjapt en liten luke på 7-8 sek. Denne holdt seg slik ganske lenge men ble etterhvert 20 sek, 30sek. Ikke de beste klatrebeina men veldig fornøyd med å komme meg først til topps. Det var kun det som stod i hodet mitt

Drøye minuttet bak fulgte Torstein Tengsareid fra Skjalg mens 3. plassen gikk til Morten Gjendem fra Haugesund IL

Kvinneklassen ble vunnet av Eli Anne Dvergsdal fra Varegg. Hun var veldig godt fornøyd med både egen innsats og arrangementet selv om det denne gang var i varmeste laget.

- Gjekk greit i dag ja.  Vant med drøye minuttet trur eg. Sprang fort første 4,5km og gjekk seint siste 2,3km. Veldig varmt, og det merka eg godt utover i løpet, roa ned og kontrollerte seieren. Veldig god stemning og masse folk som heia i løypa. Arrangøren gjer en god jobb med å skape ei fin ramme rundt løpet!

Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen løpeklubb fulgte nærmest mens 3. plassen gikk til Julie Maria Larsen som nå representerer Tjalve.

Skiløperen Marte Kristofferesen ble beste kvinne i Shjerpaklassen mens Saudas egen Sondre Handeland vant herreklassen. Her ble den tidligere olympiske mesteren i langrenn, Thomas Alsgård nummer 3.

Alle foto : Torun Øvergaard Aarvik