Hadsel Maraton ble også i år et strålende arrangement. Maratondeltakelsen kunne godt ha vært større, men deltakelsen på de andre distansene var god. Det ble notert en økning deltakere på halvmaraton. Det ble knapt med startnummerpå grunn av stor økning av unge som ville løpe minimaraton, 4,2 km. Forhåpentlig gir dette en god rekruttering også til andre distanser for Hadsel Maraton i årene fremover.

181 løpere fullførte på tid på de ulike distansene. Det gav en økning på 30 i forhold til i fjor. Maratonløpet startet under et skydekke som etterhvert lettet og det ble vel varmt på slutten.

Jan Inge Dahl fra Mehamn vant på 2:50:33. Lagkameraten Svein Eggesvik ble slått med sju minutter og kom inn til 2. plass.

”– Det var kjempeforhold, og ei flott løype med storslagen natur der man ser storhavet, sa Dahl.

– Jeg måtte slippe han forbi på Melbu, sa Eggesvik.” til Bladet Vesterålen.

Ragnhild Hanssen (bildet) vant for kvinner. Med tiden 3:08:21 perset hun med 9 min i forhold til 2012. Fjorårsvinner Louise Skak , tok 2. plassen på 3:16:15, og måtte se seg slått. Men Louise berømmet innsatsen til Ragnhild (18 år).

Halvmaraton ble vunnet med gode tider for kvinner og menn:
Joel Nyberg, Tromsø løpeklubb,  på 1:19:23 og Hilde Aders, Tromsø løpeklubb,  med 1:27:12. Begge 21-34 år.

Mila ble vunnet  på 31.38 av Glenn Thomas Martinsen fra Lødingen, som forbedret persen med 34 sek. Nå vil han satse mer på løpinga, og ser frem til 2014.

Rulleskiklassen ble vunnet av Markus Norum Nilsen, Sortland, med tiden 1.23.07.

NNM for maratondistansen på inlineskøyter inngikk i årets Hadsel Maraton. Den aller raskeste ble Ragnvald Næss fra Narvik Skøyetklubb, som gikk rundt øya på tiden 1:21:54.

Like rask som Hadsel Maraton-veteran Øivind Sletten var han imidlertid ikke: Sletten deltar med rullestolsykkel, og kom i år i mål på tida 1:19:40. Han slo dermed sin tid fra i fjor med over to minutter.

På 10 kilometer for 12 til 15-åringer var det Sigve Bornø Novstad fra Medkila og Synne Øien Johannessen fra Stokmarknes som var raskest. Førstnevnte løp på 40:42, mens Synne kom i mål på tida 41:51.

Alle resultater

Fotograf: Pål Fondevik

HM2013_foer_start_ph.jpg
Før starten på 10 km.

Vinner-i-helmaraton-Jan-Inge-Dahl-til-venstre-og-toeren-Svein-Eggesvik-til-høyre_ph.jpg
Maratonvinner Jan Inge Dahl til venstre med lagkammerat Svein Eggesvik, som tok 2. plass, til høyre.

Ragnhild_Hanssen_vinner_maraton_ph.jpg
Maratonvinner Ragnhild Hansen med startnummer 1. Louise Skak, som tok 2. plass, til høyre. Danske Louise Skak har deltatt og vunnet distansen flere ganger tidligere. Damen i midten er en av journalistene.

Glenn_Thomas_Martinsen_vinner_av_mila_ph.jpg
Glenn Thomas Martinsen, Lødingen, perset, og vil fokusere på løpingen fremover. Her vinner han 10 km.

hm2013_stemning-49_ph.jpg
En het dag der publikum vrimler i Havnegata på Stokmarknes. Og noen opplever det spesielle, det å løpe 42 km nær vannkanten som omgir Hadseløya.
 

Les artilkkel i Bladet Vesterålen

Bildealbum hos Bladet Vesterålen

Vesterålen Online

Artikkel i Lofotposten

Hadsel Maratons 5 bildealbum 

Hjemmeside

Hadsel Maraton samleside