Det var en fellesstart for alle de 278 deltakerene. Løpet ble arrangert for 11. gang og er det tredje av 10 løp i Sørdalskarusellen, som arrangeres av Litrim. Neste løp i Sørdalskarusellen er det 4 km lange Hovemoenløpet 25. mai.

Resultater i pdf-format

Søkbare resultater

Kjartan Helland fra Moi IL ble en suveren vinner av årets Strandtorgløp, med hele 20 sekunders margin til neste løper, Martin Kristiansen fra ROS IL. Her løper Helland i Strandparken noen hundre meter før mål, med folkelivet i Strandparken og den kjente Vingnesbrua i bakgrunnen.

Marte Flatlien LIF (228) var raskeste jente i mål, og vinner av Aktive K16 – 35 år, over ett minutt foran Hanne Maridal, også LIF. Her leder Flatlien dette løpsfeltet foran Erik Hattestad (167) i Aktive M 16-35, og Marius Buskenes Ringstad (14), også i Aktive M 16-35.

Den unge og lovende Elisabeth Lykken Hamre løp meget sterkt i Strandtorgløpet, og vant klasse K 0-15 år.

Trond Vognild (279) LIF vant klasse M 30-39 år med 33 sekunders margin til Bjørn Egil Nordseth Gjøvik FIK. Her ca. 1 km etter start leder Vognild løpet foran Geir Steig fra Luster IL (15), Marius Caspersen Falla fra Team Jobzone (210) og Mattis Stenshagen Follebu (289).

Erik Toftaker (210), Lillehammer Fotballklubb, vant også denne gangen M 0-15 år, nesten 3 minutter foran nestemann i klassa. Her løper han i felt med Andreas Bossum Søre Ål (106) i klasse aktive M16-35 år, og Birk Strand Bjørnå (108) fra Lillehammer Skiklubb som ble nr. 2 i M 0-15 år.

Per Solbakken i herlig driv mot mål. Han ble klassevinner i M 60-69 år, over 2 minutter foran nr. 2 i klassa, Dag Amundsen Ull Kisa IL.

Vinner av klasse K 50-59 år ble Turid Mellesdal Lillehammer Skiklub (236), nesten 5 minutter foran nr. 2 i klassa, Linda Breidablik.

Nummer 2 og 3 i klasse aktive M 16-35 år ble hhv. Martin Kristiansen fra ROS IL (154) og Marius Caspersen Falla fra Team Jobzone (210).

Hanne Maridal LIF (128) ble nr. 2 i klasse Aktive K 16-35 år. Her løper hun sammen med Håkon Kruse Ludvigsen (104) som ble nr. 2 i M 16-29 år, Ulf Holberg (65) som ble nr. 3 i M 40-49) og Sondre Tysseland Samnanger IL (272) i klasse Aktive M 16-29 år.

Halvor Kortboel Thoner fra Slåstad IL (259) ble en klar vinner av M 16-29 år. Her i flott driv i Strandparken på Lillehammer, like før mål.

Emilie Fleten (282) vant klasse K 16-29 år. Her løper hun mellom Matias Gjestvang Brandt fra Nes Ski (285), som ble nr. 9 i M 16-29 år, og Simen Offigstad (267) Gausdal Friidrettsklubb i Aktive M 16-35 år.

Hege Skari (199) Lillehammer Skiklubb ble nok en gang vinner av K 40-49, over 3 minutter foran nr. 2 i klassa Lise Berg.

Det ble utkjempet mange dueller under Strandtorgløpet. Her er en av dem, der Bjørn Egil Nordseth (177) fra Gjøvik FIK i klasse M 30-39 år kjemper mot Vinjar Skogsholm (313) i klasse Aktive M 16-35 år.

I Strandtorgløpet har deltakerne forskjellige mål, f.eks. Å vinne, å slå treningskameraten eller oppnå bestetid.  Jens Martin Vesterås (207) i klasse M 60-69 år nyter å delta i Sørdalskusellens mange løp, med sine egne målsettinger.

Selma Stakston Hilleren (137) Lillehammer Skiklub i K 0-15 år nyter følelsen av sommer i den flotte sommerkvelden i Strandparken.

Strandtorget var løpets sponsor, som hadde gitt flere gavekort til uttrekkspremier. Her overleverer Bente Hamnes, styremedlem i Litrim, gavekortet til en av de heldige vinnerne.

Det var behov for veskepåfyll etter det lange løpet. Her er det primus motor i Litrim, Finn Olsen, som skjenker drikke til et par av deltakerne.

Det var et yrende liv i start- og målområdet ved Strandtorget, med en flott utsikt utover Mjøsa og oppover til byen..