Det første "Grønliåsen Rundt" ble arrangert søndag 12. august fra Tårnåsen skole i Oppegård med 166 deltagere totalt på 10 km langs Oldtidsveien og en 2 km lang miniløype.  Vi satser på nytt løp i 2019, sier arrangøren.

Det var 188 påmeldte, og 166 kom altså til start. 71 gjennomførte 10 km på tid, mens 30 gikk uten tidtakong. I tillegg var det 65 som gjennomførte 2 km

I fjor arrangerte Kristin Granum Rosebø protestløp mot forventet støy fra det nye beredskapssenteret som er foreslått lokalisert til Taraldrud i Ski kommune. I år startet hun opp Folkehelseløpet Grønliåsen Rundt i regi av Trening UTE, Oppegård.

Den 10 kilometer lange øypa fulgte den fine Oldtidsveien i Grønliåsen - en naturopplevelse i seg selv. Det var også er kort alternativ på 2 km. Som vi ser av løypeprofilen nedenfor er det ingen lett løype som går delvis på veier og delvis i terrenget. I år regnet det mye (!) i forkant av løpet, det gjorde ikke forholdene lettere. Start og mål var ved Tårnåsen skole.
 

Bildet kan inneholde: en eller flere personer, folk som står, tekst, utendørs og natur


skogen1.jpgFull fart i løypa... (Arrangørfoto)


Frode+nn.jpg
Frode Monsen var både deltager og skribent for Sportsmanden., her sammen med Luca Roncoroni som ble nummer fire i løpet. (Arragørfoto)


Det var lov både å løpe og gå, men den som kom fortest rundt løypa har såvisst løpt fort. Erling Christiansen er kjent i området, men hadde nok holdt greit unna for konkurrentene uansett. Han kom inn på 39:38 og hadde da distansert Jørgen Koren med 1:23. På tredjeplass kom Jan Billy Aas som dagen for løp Svanstul Fjelløp, og på fjerdeplass kom ultraløper Luca Roncoroni som på ekte ultraløpervis varmet opp med å løpe hele løypa.

I kvinneklassen var det to søstre som skilte seg ut og distanserte konkurrentene kraftig. Men, det var ikke snakk om å dele seieren, og mot slutten var det klart at Marie Meinert Rød skulle vinne, 6 sekunder foran søsteren Kristine.

nr164.jpg
Startnummer 164 i bra driv. (Arrangørfoto)

Barnehage-eller.jpg
Deltagere på Miniløpet. (Arrangørfoto)Resultater:

Menn 10 km 38 deltagere:  
1 Erling Christiansen 39:38
2 Jørgen Korum 41:11
3 Jan Billy Aas 43:10
4 Luca Roncoroni 44:04
5 Martin Otto Dragseth 44:32
     
Kvinner 10 km 33 deltagere:  
1 Marie Meinert Rød 51:14
2 Kristine Meinert Rød 51:20
3 Merete Bolin 54:32
4 Birgitte Istad 55:19
5 Anna Ryymin 55:49


Alle resultater


561 deltagere i Stopp Støyen Løpet på Grønliåsen


Kristin_GRanum_Rosebø_foto-VeronicaGrude-Docker.jpg
Her er løpsleder Kristin Granum Rosebø på test i løypa i forbindelse med et intervju i Oppegård Avis. (Foto: Veronica Grude Docker)

 

Trening UTE er et folkehelsekonsept - som nå har ambassadører på 23 ulike steder i Norge og med Kristin som prosjektleder. Du kan lese mer om konseptet her.  

Kristin Granum Rosebø er forøvrig forfatter av boken "Tren ute" som vi omtalte på kondis.no i 2016: Tren ute - ny inspirerende bok om trening utendørs
Boka var tidligere til salgs i kondibutikken, men er nå utsolgt.