Allerede fra starten av markerte Napoleon Solomon fra Sverige seg med offensiv løping. Han tok føringen  og holdt god fart slik at det tidlig ble strekk i feltet.  Nærmest på førsterunden fulgte briten Tom Lancashire som deltok i 2. runde i danske Cross Nationals, som gikk parallelt med nordisk mesterskap. Det var derfor gode og fyldige felt under alle heatene i årets nordiske mesterskap.

Litt «rotete» ble det derfor i tellingen når det gjaldt lagpoengene, men her var vel fordelene med store gode felt større enn ulempen ved utregningen av lagpoengene.

Napoleon Solomon avgjorde trolig løpet på andrerunden (det ble løpt tre runder a 3 km) der han opparbeidet seg nesten 20 sekunders forsprang til sine største utfordrere.

Til slutt skulle det bli trippel svensk i herreklassen i nordisk. Bare briten Tom Lancashire som løp utenfor konkurranse i nordisk splittet trioen med sin 3. plass totalt.

David Nilsson tok sølv som han gjorde i nordisk i Kristiansand i fjor mens Mikael Ekvall sikret den svenske trippelen.

Allerede tidlig ble de norske hengende litt etter de beste. Eivind Øygard fra Jølster gjorde nok et godt løp. Sølvmedaljevinneren fra NM i høst arbeidet seg litt oppover i feltet underveis og endte til slutt på femteplass. Den som overrasket mest av de norske var Kristiansands Erik Udø Pedersen. Han ruste ikke ut i åpningen, men kunne til gjengjeld plukke opp flere løpere underveis, blant annet danskenes store håp, Abdi Hakan Ulad, og ble det til slutt nr. 6.

Også førsteårssenioren, Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist, kan være godt fornøyd med innsatsen. 10. plass i nordisk snaue to minutter bak vinneren er en grei start som senior for den lettbeinte bergenseren, som satser mest på motbakkeløp.

Petter Rypdal ble nummer 14 og sikret dermed 3. plassen til det norske laget. Dessverre ser det ut til at Norges Friidrettsforbund ikke har like stort fokus på det nordiske terrengmesterskapet ved gjentatte ganger å bare sende minimumstropper.

Napoleon Solomon fra Sverige var som forventet ganske så suveren i herrenes løp. Han er dobbelt svensk terrengmester, både i kort og lang løype.

00:33:32

I lagkonkurransen ble det klar svensk seier, mens det ble et ganske jevnt oppgjør om andreplassen mellom Danmark og Norge. Det ble egentlig uavgjort, men en helt spesiell regel, ga danskene sølvmedaljene. Ved poenglikhet er det siste tellende løper som avgjør. Danskene hadde 13. plass på sin fjerde beste løper og Norge 15. plass.

Lagkonkurranse menn senior Poeng
 Sverige 13
 Danmark - sølv 35
 Norge - bronse 35
 Finland - kun tre løpere i mål 56++

En bronsemedalje er ikke å forakte. På det norske laget løp Stian Øvergaard Aarvik, Petter Rypdal, Eivind Øygard og Erik Udø Pedersen.

Eivind Øygard er offensiv ut fra start.

Andreas Åhwall fra Sverige tar føringen fra start. Han løp ikke for det svenske landslaget, men i Cross Nationals Til venstre ligger briten Tom Lancashire, også han i Cross Nationals. Napoleon Solomon i midten har god kontroll.

Erik Udø Pedersen gjør et sterkt løp.

Den norske førsteårssenioren Stian Øvergaard Aarvik løper inn til 10. plass.

Petter Rypdal har veldig mange løpere bak seg i det store feltet på over 100 løpere fra flere nasjoner. Foruten mange gode danske løpere var det også løpere fra Storbritannia og Tyskland pluss en del ekstra svenske løpere. Løpet er en "permit meeting" under det europeiske friidrettsforbundet.og hadde pengepremier (regnet i norske kroner) på ca. 50 000.

Napoleon Solomon har overtatt ledelsen, løper offensivt og sørger for strekk i feltet. .

Eivind Øygard blir beste norske på en 5. plass.

Godt løp av Erik Udø Pedersen, som løper inn til 6. plass. På dette tidspunkt ligger ikke Stian Øvergaard Aarvik langt etter.

Hadde Petter Rypdal blitt nr. 13 og ikke nr. 14, så hadde Norge tatt sølv i lagkonkurransen.

Napoleon Solomon har ingen problemer med å vinne.

Mikael Ekvall, Peter Glans, britiske Tom Lancashire og David Nilsson.

Eivind Øygard foran John Kingstedt.

Danske  Abdi Hakin Ulad tar 8. plass.

Erik Udø Pedersen og Andreas Åhwall tidlig i løpet.

Her etter Petter Rypdal bare noen meter bak Stian Øvergaard Aarvik.

Det ble etter hvert et rent sololøp for lettbeinte Napoleon Solomon. Her ser vi Lillebælt, sundet mellom Fyn og Jylland i bakgrunnen.

David Nilsson inn til andreplass, 17 sekunder bak Napoleon. Nilsson løp seg opp fra 5. plass til 2. plass på den siste 3 km-runden.

Mikael Ekvall løper inn til tredjeplass. Han har den svenske rekorden på halvmaraton med 1.02.29 og har de siste årene satset på maraton..

Erik Udø Pedersen inn til en flott 6. plass.

Napoleon Solomon markerer at han vinner løpet.