Underveis fikk landslagsutøverne drahjelp av smøresjefen, Tobias Dahl Fenre, som stilte opp som hare. Mot slutten var Tarjei Bø den sterkeste, og med 8.54 forbedra han tida si fra fjorårets test med 1 sekund. 

– Tobias er veldig bra på å springe. Han var haren vår og dro i fem runder, og så måtte jeg gå på litt. Men det var artig og kult å kjenne på slitet. Det var i hvert fall en jævlig nervøs gjeng som hadde gruet seg i flere dager, fortalte Tarjei Bø til TV2 etter testen. 

– Det er godt at gutta får kjenne på konkurransenervene igjen. De var mer nervøse for dette enn et verdenscuprenn, mente trener Egil Kristiansen som sjøl har løpt 3000 m på 8.45. 

Erlend Bjøntegaard ble nummer to med 8.59, mens Johannes Tingnes Bø måtte nøye seg med en tredjeplass og 9.12. Det var imidlertid 3 sekunder bedre enn på en test seinere på sommeren i fjor, så slik sett ligger lillebror Bø godt an. 

Tarjei_Boe_feltet.jpg
Tarjei Bø og resten av landslagsgutta er klare for å løpe 7,5 runder på friidrettsbanen. (Foto: privat) 
 

1.  Tarjei Bø  8.54
2.  Erlend Bjøntegaard  8.59
3.  Johannes Thingnes Bø  9.12
4.  Vetle Sjåstad Christiansen  9.18
5.  Sturla Holm Lægreid  9.29
6.  Johannes Dale  9.32


Tidlegere i sommmer har de to beste triatletene testa seg på 3000 m. Kristian Blummenfelt løp på 8.11 og Gustav Iden på 8.13. O-løper Kasper Fosser løp på 8.06 i en annet test. Men i motsetning til skiskyting så er løping en viktig del i idretten i både triatlon og orientering. 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957