3000 meteren inngikk som en del av ei større intervalløkt der de først hadde løpt 5 x 1000 m og 3 x 400 m med 1 minutts pause. Ifølge Strava løp Gustav Iden 1000 meterne på ca. 3 blank mens 400 meterne ble gjort unna på 66, 64 og 63 sekunder. 

Så tok de noen minutters pause før de løp 3000 m så fort de kunne - med en følgesyklist foran. Og det gikk radig unna. Mot slutten var Blummenfelt litt sterkere og løp i mål på 8.11, sekundet foran landslagskollegaen. 

- Det burde ikke være noe problem å løpe under 8, uten vind og i nye friske sko, skrev Kristian Blummenfelt på Strava etterpå. Både han og Iden løp i Nike Next%, men meget mulig var skoene så mye brukt at de hadde mista litt av spensten.

Det skulle en tro at også eierne hadde gjort etter å ha trent på sedvanlig tøft vis inn mot testen. Trener Arild Tveiten forteller på Facebook at guttene er inne i en tung treningsperiode. Blummenfelt hadde løpt 160 km uka i forveien, sykla 570 km og trent en god del styrke. 

- Jeg mener at de lett kan løpe på 7.50 hvis de forbereder seg til det, skriver Arild Tveiten som legger til at det ikke er umulig at de stiller på en 5000 m i sommer. 

Bare ti norske menn har noen gang løpt 3000 m fortere enn 7.50, så skulle de to triatletene klare det, ville det vært en sensasjon. 8.11 er også sterkt, og i fjor var det det 12 norske menn som løp fortere enn det Blummenfelt og Iden nå gjorde. Tida vil imidlertid ikke komme med på noen statistikk da det ikke var et offisielt stevne, og følgesyklist er heller ikke tillatt om tider skal bli godkjent. 

Men antakelig slo den sterke vinden mer ut i negativ retning enn det sykkeldrahjelpa virka positivt. Ifølge Yr blåste det 5-6 m/s med kast opp i 10-12 m/s da testen foregikk, men vindstyrken kan selvsagt variere med lokale forhold. 

Gustav_Iden_og-Kristian_Blummenfelt_foto_Mikal_Iden.jpg
Det oste innsats og styrke av løpet til Kristian Blummenfelt (til høyre) og Gustav Iden. Ifølge Kristian gikk de tre 1000 meterne unna på ca. 2.41, 2.45 og 2.45. (Foto: Mikal Iden)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957