Thomas Alsgaard har som kjent lagt Team LeasePlan på hylla, men interessen for langløp generelt og Team ParkettPartner spesielt er større enn noen gang. Hovedsponsoren Parkettpartner dobler budsjettet denne sesongen og tidligere samarbeidspartnere øker sitt engasjement samtidig som nye er kommet til. 

Laget gjorde seg bemerket i fjor og fikk et gjennombrudd med Vinjar Skogsholms sterke 23. plass i Marcialonga. Teamets eneste kvinnelige løper, Marthe Kristine Hafsahl Karset, var helt oppe på 9. plass forrige sesong. 

- Vi er svært fornøyde med det vi får igjen for å være hovedsponsor for Team ParkettPartner. Med de gode resultatene teamet har oppnådd, har vi fått profilering både på nett, aviser og på TV. Det er stor interesse for langløp både internt og blant våre underleverandører.  Vi ser fram til å fortsette samarbeidet, forteller daglig leder i ParkettPartner, Rune Sørum som også kan skilte med mange aktive ansatte. Bedriften har blant annet flere klasseseire i Stafett-Birken.

Nyborg_Soerum.jpg
Arnt Nyborg er meget godt fornøyd med å fortsette samerbeidet med Thomas Sørum i ParkettPartner. 

- Jeg er svært fornøyd med at ParkettPartner øker og forlenger samarbeidet med oss. Avtalen vi har fått til med dem er sannsynligvis den største som er inngått innen langrenn i Hedmark noen sinne. Dette gir oss helt andre muligheter for å satse inn mot en ny sesong. Økningen i budsjettet gir blant annet muligheter for gå enda flere renn i Visma Ski Classics, sette inn sterke trener-ressurser og styrke støtteapparatet. Vi ser virkelig fram til fortsettelsen, forteller manager Arnt Nyborg.
 

Vesteheim_Kampenhoy.jpgNye løpere
Laget er styrket med fire nye løpere i alderen 17-26 år, altså foholdsvis unge løpere til langløpere å være. På Ski Classics-gruppa kommer Magnus Vesterheim inn.  Han er oprrinnelig fra Kvæfjord i Troms men bor og studerer på Lillehammer. Sist vinter gikk han blant annet inn til 62. plass i Vasaloppet til tross for uhell underveis. Han hevdet seg under Norgescupen på Lillehammer og gikk helt til topps i Trysil-Knut rennet i januar.

- Jeg er svært motivert for å være med Team ParkettPartner framover. Jeg tror vi kan få til store resultater med treningsgruppa som vi har i teamet nå både med tanke på løpere og støtteapparat. Jeg er gammel fotballspiller og er derfor en lagmann. Selv om jeg driver med en individuell idrett som langrenn blir jeg motivert og inspirert å være på lag med andre. Dette betyr mye både på trening og i konkurranse. Ellers er jeg topp motivert til å gjøre en god jobb i sommer og høst slik at vi i teamet kan være med å kjempe med de store guttene til vinteren.

Bildet: Anders Kampenhøy sjekker om nykommer Magnus Vesterheim har noe muskler å vise fram før kommende sesong. 

Magnus har gjort store steg i løpet av bare to sesonger som skiløper etter at han debuterte i Troll Ski Marathon i 2015. Han gjorde seg også bemerket med å gå diagonalgang på blanke ski i de stakefrie sonene sist vinter. 

I tillegg er det tatt ut tre løpere i gruppe 1. Disse er Rasmus og Andreas Hemma, begge  samt Erling Stølen. Totalt består Team ParkettPartner nå av 22 løpere, en reduksjon med tre løpere fra i fjor.

Flere Ski Classics-renn
På grunn av styrking av økonomi og støtteapparat kan TPP delta på flere renn i Ski Classics, b.a. lagtempoen som innleder sesongen. Nytt av året i Visma Ski Classics er forøvrig at det innføres klatretrøyer for begge kjønn hvor det deles ut poeng på 8 forskjellige punkter gjennom sesongen, bl.a. på toppen av Raudfjellet etter 19 km i Birkebinerrennet og på to punkter i Reistadløpet,Orta etter 18 km og Overlitjonna etter 36 km.

Klatretroye.jpgHer er programmet for kommende sesong hvor Team ParkettPartner skal delta i 9 av11 renn:

26. november Pro Team tempo 11 km
(2. desember, La Sgambeda 35km)
13. januar Kaiser Maximilian Lauf 60 km
(20. januar, La Diagonela  65km)
28. januar Marcialonga 70 km
3. februar Toblach-Cortina 50 km
18. februar Jizerska 50 km
4. mars Vasaloppet 90 km
17. mars Birkebeinerrennet 54 km
7. april Reistadløpet 50 km
14. april Yllas-Levi 67 km

Team ParkettPartner sesongen 2017/2018:
Ski Classics-gruppa

Anders Kampenhøy, Furnes
Magnus Vesterheim, Kvæfjord
Thomas Gjestrumbakken, Spydeberg
Vinjar Skogsholm, Åslia skilag
Simen Engebretsen Nordli, Vang
Kjetil Tyrom, Follebu
Marthe Kristine Hafsahl Karset, Vang
Gruppe 1
Tore Ruud Hofstad, Lillehammer
Erling Stølen, Gjøvik
Jan Olav Beitmyren, Gjøvik
Torbjørn Bonkerud, Brumunddal
Øyvind Viken, Åsmarka
Jon Evensen, Mesnali
Sondre Haugen, Mesnali
Johs Hemma, Brøttum
Andreas Hemma, Brøttum
Jørn Hemma, Brøttum
Rasmus Hemma, Brøttum
Lars Hemma, Brøttum
Øyvind Wennersberg, Mysen
Haagen Løvseth, Åsmarka
Trond Harald Sand, Lillehammer