I forbindelse med SK Vidars100-årsjubileum arrangeres i år NM terreng lang løype i Frognerparken 13.10. Siste NM i Frognerparken var så langt tilbake som i 1959, og sist SK Vidar arrangerte NM terreng var i 1979. Dermed blir det også 60- og 40-årsdager for disse begivenhetene.

logo-nm-1030x294.jpg
Løypa i Frognerparken er variert og fin – og inneholder alle typer underlag. Start og målgang befinner seg ved Hundesletta, derfra går vest forbi Skøyen skole og videre gjennom Skøyenparken. Deretter svinger løypa tilbake mot Frognerparken hvor man passerer Monolitten før man løper inn i mål på Hundejordet. Denne runden er 2 km lang og løper tre, fire og fem ganger av NM-deltakerne.

Påmeldingsfristen er 8.10 for de som skal være med i NM.
PÅMELDING
DELTAKERE

Løypene:
10 km: Menn senior og veteran 35-49 år
  6 km: Kvinner senior og veteran 35-49 år - herrer junior og menn 50 år+
  4 km: UM gutter og jenter, kvinner junior, kvinner veteran 50 år+
  2 km: Jubileumsløp 10 år+

Det vil også bli arrangert et jubileumsløp for alle som har lyst til å prøve en runde i NM løypa.
Arrangementets hjemmeside   

Løypa (2).jpg
Løypa sett fra lufta. Det er ca 25 høydemeter pr runde. 

Fire dager før påmeldingsfristen utløper er det 215 påmeldte i NM-klassene, én mer enn det endelige påmeldingstallet i fjorets NM i Trondheim (Bratsberg). Dette er ganske imponerende når man vet at Furumomila, Nøklevann Rundt og Ivar Formos Minneløp går samme helg, og det viser at NM i terrengløp har høy status. 

Årets løp ser også ut til å samle flere løpere fra andre regioner, i motsetning til fjorårets NM som var voldsomt trønderdominert og bare 6 av 86 løpere var fra Osloklubber. Av fjorårets medaljevinnere i seniorklassene finner vi bare gullvinner Didrik Tønseth i den foreløpige påmeldingslista. Til gjengjeld er NM-vinneren i kvinneklassen fra 2017 påmeldt, Live Solheimsdal. 

Oppdatert 8.oktober: Nå er også fjorårets gull- og søvvinner i kvinner senior påmeldt årets NM: Sigrid Jervell Våg og Maria Sagnes Wågan.

2018: Didrik Tønseth og Sigrid Våg vant NM terrengløp
2017: Live Solheimdal vant NM terreng, slo Maria Wågan og Karoline Kyte​

Didrik Tønseth har akkurat økt farten, og han fikk fort ei luke til sine hardeste konkurrenter, Senay Fissehatsion og Marius Vedvik. (Foto: Runar Gilberg)
Didrik Tønset i tet i fjorårets løp foran Senay Fissehatsion og Marius Vedvik. Slik ble også¨rekkefølgen i mål. (Foto: Runar Gilberg)

Vi kommer tilbake til årets deltakere og favoritter i en senere forhåndsomtale. Spørsmåler er om årets medaljevinnere er/blir like meriterte som de som sto på pallen da SK Vidar arranegerte terreng-NM i 1979.

4 km, kvinner:
Grete Waitz, SK Vidar 12.41
Randi Langøigjelten, Reneng 13.36
Ingrid Christensen, Freidig 13.40

10 km, herrer:
Øyvind Dahl, BUL 30.14
Jan Fjærestad, Fana 30.32
Peder Arne Sylte, Tjalve 30. 33