Marius Sørli pleier stort sett alltid å vinne 5 km i Vinterkarusellen, og ofte ganske suverent. Men i går fikk Ask-løperen en sterk konkurrent i 16 år gamle Philip Massacand fra arrangørklubben Gneist. Philip trødde til fra start og lå i tet størstedelen av løypen, og dermed ga drahjelp til Marius som til slutt kunne spurte inn til seier og ny personlig bestetid. Tiden til Philip Massacand er også knallsterk, i Kondis-statistikken for i fjor var det ingen løpere med bedre tid i den aldersgruppen på 5 km.

I kvinnenes 10 km ble det også ung mot eldre da Adele Henriksen, ennå ikke fylt 17 år, gikk i mål 4 sekunder foran Lina Rivedal.

Og også på 10 km for herrene var det en ungdom som yppet seg mot en eldre og etablert løper da 16 år gamle Håvard Klakegg fra Jølster løp inn til sterke 35:37, 24 sekunder bak den gode løperen Tor-Aanen Kallekleiv.

Håvard kan fortelle at han trener mest alene, men at han av og til er med på noen treninger i Gloppen.

– Det er far min som trener meg, men jeg går på idrettslinje på Sandane og der er det et godt idrettsmiljø. Jeg satser både på 5- og 10 km, men jeg er også veldig glad i motbakkeløp.

5 km kvinner ble vunnet av den franske jenten Anaïs George-Molland foran en kjenning fra tidligere premiepaller Inger-Marie Schjøtt Lie. Etter disse var det også noen ungjenter som jaget, Ingrid Furnes Havre og Vilde Alfstad Olsen fulgte på de neste plassene.

Denne gangen hadde snøen helt forlatt løype og stadion, men det var en heftig regnbyge akkurat under løpet.

Bergensavisen var på plass og lagde direktesending fra løpet. Klikk på bildet for å se opptaket.

Alle resultater fra Vinterkarusellen 18. februar.

3J6A8299.jpgPå 10 km ga 16 år gamle  Håvard Klakegg fra Jølster kamp til Tor-Aanen Kallekleiv (i midten). Tage Augustson tok tredjeplassen.

10 386 Ove Dalseid BERGEN M40-44 38:25

3J6A8303.jpgI klasse M60-64 var Christian Prestegård ganske så suveren i 5 km-løypen. Han løp i mål tre og et halvt minutt foran nestemann i klassen. Vi tar derfor for anledningen med de ti beste i denne aldersklassen: