Det var en mildt sagt sølete løype løperne møtte i Brussel denne helgen. En runde á 1500 meter skulle løpes flere ganger, og forholdene ville ikke bli noe særlig bedre utover dagen.
I det store feltet med over 80 jenter var Anna Marie Nordengen Sirevåg og Malin Hoelsveen med helt foran ut fra start.

Thea Charlotte Knutsen fra Varegg IL beste norske

På forhånd hadde vi kanskje mest tro på Malin Hoelsveen, men vi var selvfølgelig litt usikker på om hun ville holde hele distansen. Hoelsveen er tross alt best på kortere distanser som 800 meter.
Thea Charlotte Knutsen disponerte kreftene godt og holdt litt igjen ut fra start.

Og det var ikke Hoelsveen som endte som beste norske løper hos jentene. Det var det Vareggs løper Thea Charlotte Knutsen som sørget for å bli da hun løp i mål til en 10. plass. Hun løp et godt disponert løp og lå et stykke bak etter en runde. Derfra begynte hun å plukke plasseringer, og endte altså på en tiendeplass til slutt. 1 minutt og 19 sekunder bak vinneren.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette var planen. Det var gjørme overalt og veldig glatt. Jeg startet kontrollert for å kunne gi litt mer utover i løpet, men plutselig kom syren og da ble det tungt, fortalte hun til NRKs reporter etter løpet.

Thea Charlotte Knutsen har tidligere vist at det nettopp er i krevende terreng at hun har sin styrke. For eksempel da hun som 14-åring vant Platou Fjellkarusell hjemme i Bergen.

Anna Marie Nordengen Sirevåg ble nummer 1, Marte Hovland ble nummer 46 mens Malin Hoelsveen til slutt ble nummer 52.

1U9A8828.jpgHoelsveen ble intervjuet av NRK dagen før løpet.
- Jeg har aldri løpt EM i terrengløp, så først og fremst er det bare å få til et bra disponert løp. Så blir det gøy å se hvordan det går. Det er høyt nivå her, så det blir hardt å kjempe om de beste plasseringene. Men jeg tenker å være offensiv og se hvor lenge jeg klarer å henge med, sa Malin Hoelsveen.

Overlegen britisk vinner i kvinneklassen

Innes Fitzgerald  tok en imponerende seier på distansen. Hun ledet så og si hele veien, og vant med 19 sekunder på den gode danske løperen Sofia Thøgersen. På tredjeplass kom franske Jade Le Corre. Hun var 30 sekunder bak vinneren.

- Jeg følte at løypa passet meg godt, sa Fitzgerald under vinnerintervjuet i målområdet.
En klar seier til Innes Fitzgerald som ledet gjennom hele løpet.

Bilder fra løpet til kvinner U20:

På den andre runden er det stadig Innes Fitzgerald som har initiativet. Anna Marie Nordengen Sirevåg og Malin Hoelsveen kommer et lite stykke bak.

Marte Hovland har fått prøve seg på internasjonale konkurranser på høyt nivå tidligere. I fjor deltok hun i U-18 EM i Jerusalem, der hun løp finale på 1500 meter.

Opp en av stigningene. Bløtt og tungt underlag var det stort sett hele tiden.

På den tredje runden er det kun Jade Le Corre fra Frankrike som holder følge med Innes Fitzgerald.

Sofia Thøgersen og Kira Weis prøver å ikke la de to foran dem slippe fra seg.

1U9A8750.jpgThea Charlotte Knutsen er på dette tidspunktet i løpet den av de norske jentene som best klarer å holde farten til de beste. Her er hun rundt en 10. plass.

Anna Marie Nordengen Sirevåg og Malin Hoelsveen er her litt lenger tilbake i feltet.

1U9A8971.jpgI den tunge løypen prøver alle å finne den letteste veien. Fremst her ser vi Jana Johanova fra Tsjekkia.

Det var deltakere fra i alt 22 nasjoner. Milica Tomašević er fra Serbia.

Sofia Thøgersen tar andreplassen bak Innes Fitzgerald.

Fransk bronsemedalje: Jade Le Corre.

Elsa Sundqvist fra Sverige inn på en femteplass.

Premieutdelingen: medaljene i kvinner U20 gikk til Sofia Thøgersen, Innes Fitzgerald og Jade Le Corre.

1U9A4102.jpgLagseieren gikk til Storbritannia.
Det norske laget: Marte Hovland, Thea Charlotte Knutsen, Anna Marie Nordengen Sirevåg og Malin Hoelsveen.