Selv uten Jakob Ingebrigtsen ble det norske medaljer i årets EM terrengløp i Brussel. I den nokså krevende løypen tok Karoline Bjerkeli Grøvdal sin tredje gullmedalje på rad. Og i tillegg tok Magnus Tuv Myhre en fantastisk god sølvmedalje i menn senior og  Moa Abounnachat Bollerød gjorde en oppsiktsvekkende god innsats i menn U23 med en fjerdeplass der.

Nasjonsranking_EM terrengløp.PNGThea Charlotte Knutsen imponerte stort med en 10. plass i U20, som altså var i konkurranse med rundt 80 av de beste løperne i Europa. Ina Halle Haugen gjorde det like bra med en 12. plass i U23, med like mange konkurrenter på samme nivå.

I lagkonkurransen ble det bronsemedaljer i begge klassene menn U23 og menn senior, som altså innebærer at Norge blir stående med 4 medaljer i rankingen.

Her kan du lese om hva som skjedde i hver av klassene.

Alle resultater EM terrengløp 2023

Thea Charlotte Knutsen best av de norske i U20 under EM i terrengløp

Thea Charlotte Knutsen ble beste norske løper i U20 da det var klart for EM i terrengløp på søndag. Hun ble nummer 10 under et løp i en svært utfordrende løype.

Spurtduell avgjorde mellom Europas to beste unggutter i EM terrengløp

Niels Laros og Axel Vang Christensen måtte løpe helt til målstreken før det ble avgjort hvem av dem som ble europamester i terrengløp i U20-klassen.

EM i terreng U23: 12. plass til Ina Halle Haugen

I EM terrengløp ble Ina Halle Haugen beste norske med 12. plass i klasse U23.

EM i terreng U23: Sterk 4. plass til Moa Bollerød

Da Moa Bollerød våknet med feber natten før løpet, var det lite som så positivt ut. Noen timer senere kunne han feire med en solid 4. plass i et sterkt felt.

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok sin tredje EM-tittel på rad

Etter å ha vunnet i både 2021 og 2022, måtte Karoline Bjerkeli Grøvdal finne seg i å være en favoritt før søndagens EM i terrengløp i Belgia. Vi var spente på noen av konkurrentene, men det var ingen tvil i dag. Bjerkeli Grøvdal var suveren.

EM-sølv til Magnus Tuv Myhre

Like etter at EM-gullet var sikret for Karoline Bjerkeli Grøvdal, løp seniorherrene ut i den gjørmete løypa på jakt etter medaljer. Best av de norske herrene ble Magnus Tuv Myhre, som tok en meget sterk sølvmedalje.