Bortsett fra nominasjonen der de som har utmerka seg siste måneden, trekkes fram, er ikke denne kåringen veldig seriøs. Den som får flest stemmer i en avstemming på Facebook vinner, og dermed handler det mer om å hvem som har den største og mest aktive fanskaren, enn hvem som mer objektivt sett har prestert best. 

Alle de fire kandidatene har svært så gode resultater, og Det europeiske friidrettsforbundet begrunner nomineringen slik: 

  • Samuel Ceccarelli slo Marcell Jacobs vant gull på 60 m i EM innendørs med 6,48. 
  • Sondre Guttormsen tok gull i EM innendørs i stavsprang i Istanbul, før han vant det amerikanske studentmesterskapet innendørs med 6,00. 
  • Jakob Ingebrigtsen vant sin andre 1500/3000 m-dobbel i EM innendørs, og sitt tiende og ellevte EM-gull fra seniormesterskap. 
  • Pedro Pichard vant sitt andre EM-gull i tresteg med årsbeste i verden på 17,60. 

 Avstemmingen er åpen til skjærtorsdag klokka 24.00 og gjøres herfra

I kvinneklassen er de nominerte én mangekjemper, Nafissatou Thiam fra Belgia, én langsprinter, Femke Bol fra Nederland,  én sprinter, Mujinga Kambundji fra Sveits og én lengdehopper, britiske Jazmin Sawyers. 

Maanedens-utoever-kvinner.jpgPå damesida var det ingen mellom- eller langdistanseløpere som ble nominert denne gangen. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet)