Tre blad Ingebrigtsen er med i den norske troppen til EM. Filip og Henrik løper i seniorklassen og Jakob i U20-klassen. Siden Jakob vant i fjor, må han finne seg i å være favoritt også i år. Men sjøl om Jakob har hatt fin framgang i løpet av det siste året, er det ikke bare å hente heim en gullmedalje. 

Også i lagkonkurransen vil de norske juniorene ha medaljemulighet. Jakob får med seg de tre som tok laggull i nordisk, Simen Halle Haugen, Thomas Jefferson Byrkjeland og Håkon Stavik, pluss Fredrik Sandvik som ble nummer sju i nordisk og som nylig løp så bra i Warandeloop i Nederland. Dette er en meget lovende gjeng.

Det er også løperne på det norske seniorlaget. I tillegg til de to Ingebrigtsen-brødrene stiller Eivind Øygard som var beste norske statsborger i NM og beste nordmann i nordisk. Med seg på laget har han tre av de fem som løp et eget uttaksløp i USA: Marius Vedvik, Ferdinand Kvan Edman og Tom Erling Kårbø. 

Hvis Henrik er tilbake etter hamstringsoperasjonen, og Filip er i nærheten av VM-formen fra i sommer, kan begge de blande seg inn i teten. Er det noen av de andre som overgår seg sjøl, kan også laget lukte på medalje. De tre beste teller i lagkonkurransen. 

Men et sikrere medaljekort er nok Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun har de siste to gangene tatt bronse, og uttalte i et intervju med European Athletics at hun sikter høyere i år.

- Etter å ha tatt bronse to år på rad, ønsker jeg virkelig å forbedre det. Men hvert løp er forskjellig, og alt jeg kan gjøre er å være så godt forberedt som mulig uansett hvilket løp det måtte bli. Når det er sagt, er jeg klar for å være mer aggressiv i Samorin enn tidligere år siden jeg nå føler at jeg har ingenting å tape. 

Karolines løp i Hytteplanmila på 31.25 var meget lovende. Der løp hun klart fra svenske Meraf Bahta, som også regnes som en av favorittene. Men Norges håp møter så mange sterke løpere at heller ikke her skal noe tas for gitt. 

Ingen norske juniorjenter er tatt ut til EM. Slik ser den norske troppen ut: 
 

Kvinner senior (8230 m – start 11.15)
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve

Menn senior (10180 m – start 11.55)
Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla
Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
Tom Erling Kårbø, Stord IL
Eivind Øygard, Jølster IL
Marius Vedvik, IL Gular

Menn U20 (6280 m – start 9.25)
Thomas Jefferson Byrkjeland, IK Tjalve
Simen Halle Haugen, IL Runar
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
Fredrik Sandvik, Askim IF
Håkon Stavik, Ålesund FIK


Henrik Ingebrigtsen har tatt gull i EM terrengløp før - i U23-klassen i Budapest i 2012. (Foto: Stig Vangsnes) 

Bilderesultat for karoline bjerkeli grøvdal bronse em terrengløp kondis
Karoline Bjerkeli Grøvdal har to ganger tatt bronse i seniorklassen i EM terrengløp. Skal hun klatre ett eller to hakk opp på pallen i år? (Foto: Kjell Vigestad)