Parkrun er en verdensomspennende løpsserie der det ukentlig hver lørdag arrangeres et 5 km mosjonsløp "i en park nær deg". Deltakelsen er gratis.

Tøyen Parkrun, som går i Tøyenparken i Oslo, arrangerte sitt første løp 26. august 2017. Dette var da også tidenes første Parkrun i Norge. 

7. mars 2020 måtte arrangementet imidlertid ta en "koronapause". Denne pausen skulle vise seg å være omtrent 1,5 år, men nå sist lørdag, 28. august, kunne Tøyen Parkrun starte opp igjen med sine ukentlige lørdagsløp - 4 år etter at det ble arrangert for første gang. 

– Tøyen Parkrun feiret 4-årsdagen med å starte opp igjen lørdag 28. august i flott solskinn. Til tross for at Sentrumsløpet skulle avvikles samme dag, gjennomførte 86 personer den nye løypa i Tøyenparken, melder Cristina Pulido Ulvang i arrangørstaben til kondis.no. 

– På grunn av byggearbeidet forbundet med det nye Tøyenbadet, har man tatt i bruk en kortere og litt mer utfordrende løype, med 5 runder som gir til sammen 5 km. Det var klart fokus på smittevern under løpet og det var mange glade ansikter å se. Hele 23% av deltakerne var nye, så dette lover godt for fremtiden, tilføyer Ulvang. 

Nettsiden til Tøyen Parkrun

Les også forhåndsomtale på kondis.no

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildene)
toyen-parkrun2.jpg
Etter halvannet års pause kunne Tøyen Parkrun endelig starte opp igjen. (Foto: Tøyen parkrun)

toyen-parkrun3.jpg
Totalt 86 deltakere fullførte da Tøyen Parkrun lørdag 28. august. (Foto: Tøyen parkrun)

Parkrun i 6 parker i Norge
I tillegg til Tøyen Parkrun arrangeres det i Norge også Festningen Parkrun i Trondheim og Stavanger Parkrun. Disse startet opp i slutten av juli etter "koronapausen".

Dømmesmoen Parkrun i Grimstad og Løvstien Parkrun i Bergen har foreløpig ikke komme i gang igjen etter pausen.

I tillegg planlegges det å starte opp med det helt nye Nansenparken Parkrun på Fornebu. Dette vil trolig skje i løpet av september og da være den sjette parken i Norge hvor det arrangeres Parkrun. 

toyen-parkrun-arrangorstab.jpg
De frivillige i arrangørstaben i Tøyen Parkrun kunne endelig, etter 1,5 års "koronapause", ønske velkommen tilbake til deltakerne. (Foto: Tøyen parkrun) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957