M7Ultra
Tommy Haga, Sandnes IL vant ultraløpet i suveren stil på tiden 4.48.06 over 23 minutt foran nummer to som blei Marius Flemmen, Molde PC med tiden 5.11.24. På tredjeplass kom Robert Sørli, Halsa IL på 5.17.15.

Tommy  Haga har tidligere vunnet Hornindal Rundt i 2015. Her kan du lese hans treningstips fram mot Stranda Fjord Trail Race 2018, seinere i år. Tommy sa til oss etter løpet at han har trent godt fram mot denne sesongen. Han var med på et fjelløp i forrige uke, men måtte bryte etter å ha kjent på en skade. Derfor var det så godt at det klaffet i dag, sier han. Og nå venter det løp i Frankrike. Tommy bor på Sandnes og har ikke den muligheten til randonesport om vinteren, slik mange andre fjelløpere driver med.

Beste kvinne i ultraløypen blei Kristin Hindhammer Amundsgård, Romsdal Randone med tiden 5.50.53 foran Tonje Brande, Ålesund på 6.38.55.

Forhold
Det var oppholdsvær og rundt 14 grader i startområdet på Romsdalsmuseet i formiddagstimene. Sola og varmen holdt seg borte og løypene var stort sett tørre. Dette ga seg utslag i flere gode tider der mange perset.

Ivar_Lundanes
Ivar Lundanes vant i dag M7topper. Selv om Ivar kommer fra Emblem, er han veldig godt kjent i Moldefjella. Mora er oppvokst i Moldelia, og Ivar med søsken har vært mye på besøk i Molde. Treningsarena for Lundanes-familien har ofte vært i Moldeheia. Ivar er orienteringsløper og ser nå fram til NM i orientering ut på høsten, der han i fjor blei norgesmester.

Ivar_Lundanes_and_Kjell_Magnar_Berli
Ivar Lundanes sammen med andremann i løpet M7topper, Kjell Magnar Berli

Johanna_Aastroem
Johanna Åström blei beste kvinne

Lars_Aakernes_Rimereit
Lars Åkernes Rimereit blei tredje beste mann

Oedegaard
Runar Ødegård blei nummer fire


M7topper
I hoveløpet blei det seier og ny løyperekord til orienteringsløperen Ivar Lundanes, Emblem IL på tiden 1.46.20. I fjor vant Ola Hovdenak med tiden 1.57.25. På andreplass i dag kom Kjell Magnar Berli, Velledalen IL med 1.48.48 og nummer tre blei Lars Åkernes Rimereit, Eidsdal IL på tiden 1.52.52.

Beste kvinne blei Johanna Åström, Lucksta IF i Sverige med tiden 1.57.15. Det må også være ny løyperekord da Karoline Holsen Kyte i fjor tok den på tiden 2.00.56. Deretter kom skiløperen Anniken Hjelbak Hole, Sunnylven IL med 2.08.01 foran skiorientereren Audhild Bakken Rognstad, Emblem IL. Det blei veldig sunnmørsk dominans på hovedløpet, bortsett fra en svenske som vant dameklassen.

Deltakere
Arrangøren melder at over 1200 deltok på de ulike distansene og klassene  i Molde7topper. Ser vi på de som sprang på tid, så teller vi 418 fullførende deltakere i mosjonsklassen. I aktivklassen fullførte 164 løpere. På ultraløpet M7Ultra noterte vi 29 fullførende deltakere, denne første gangen dette blei arrangert.

Alle klassevise resultater

Resultater (pdf)

Startomraadet
Startområdet er innne på Romsdalsmuseet

Starten164 løpere startet i aktivklassen kl. 11.30

Ragnhild_Bjereset
Startnummer 280 er Harald Birkeland Larsen. Vi ser også Eivind Syrdalen Dovland (182), Jon Jåvoll Hagen (191) og Ragnhild Bjerkeset (255)

Ole_Christian_Smørdal
Ole Christian Smørdal (260)

Karin_Gjerde_Viddal
Karin Gjerde Viddal (127) og Tor Hovlistuen (245)

Lars_Landmark
Vidar Hallingstad Larsen (117) og Lars Landmark (114)

Turid_Solheim
Per Gunnar Kvenseth (178) og Turid Solheim (252)

Haakon_Malmedal
Hanne Hellebust (283) og Håkon Malmedal (190)

Kenneth_Kamp
Ingebjørg Klausen (207) og Kenneth Kamp (264)

Start_Bakfra
Da er det bare å legge kursen og følge løypa mot nærmeste topp i Moldeheia, som er Tusenårsvarden

Idyll
Deltakerne løpte rundt dette lille tjernet før målgang på motsatt side

Daniel_Berg_Hestad
Molde fotballklubb sin tidligere løpsterke midtbanegeneral, Daniel Berg Hestad, har deltatt flere ganger på Molde7topper. I dag blei det ny pers

Are_Uran
Are Uran

Markus_Amarloui
Markus Amarloui (745)

ananasbrus
Når man er i Molde og skal slukke tørsten, er det ananasbrus som gjelder