Vinnertiden ble 1.22.01 og i mål var seiersmarginen blitt på over 4 minutter . Det var således en godt fornøyd vinner Kondis var i kontakt med etter løpet.

- Fjorårsvinner og han som kom på 3 plass i år satte bra fart ut fra start, løp ned mot 3 blank fart. For min del er det plenty fort nok. Etter ca 5-6km kom de første stigningene. Da ble det et litt mer behagelig tempo og jeg gikk opp i tet og fikk gradvis en større luke. 

- Med tanke på løypeprofilen og lengden så er jeg veldig fornøyd med løpet. God trening frem til NM håper jeg. 

- Veldig flott arrangement og flotte omgivelser. Synd for arrangør at ikke været var bedre, men flotte løpeforhold for oss med joggesko på beina. For arrangøren hadde det nok vært hakket bedre om solen hadde tittet litt fram og regnet holdt seg borte. Etter løpet ble det ble servert herlige vaffler på Vatnahalsen hotel så det var god stemning. Og det var masse godt på menyen ellers også for dem som var sulten.


Nærmest fulgte Stian Holegaard fra Gjesdal og Kristoffer Hjelmeland fra Norna.

Kvinneklassen ble vunnet av Anita Iversen Lilleskare på 1.38.11. Også hun var godt fornøyd som det seg hør og bør etter å ha mottatt en sjekk på kr 20 000.- 

- Det var en nydelig flott trasé, litt kaldt og ruskete vær. Litt uvant å løpe så pass mye på vei og mye flatt, men veldig kjekt også.  Gledet meg til å komme til de siste hårnålsvingene, men fikk litt akutt syre med en gang, klarte heldigvis å jobbe meg godt inn i bakken etterhvert og veldig gøy å komme først til mål.  Et løp jeg absolutt anbefaler. 

Den pensjonerte skiskytteren Hilde Fenne, som nå løper for Varegg fulgte nærmest, drøye minuttet bak. 3. plassen gikk til Mari Fimreite fra Sogndal. 

Dette var 3. gang Flåmsdalenløpet ble arrangert og det ble nye løyperekorder både i herre og kvinneklassen. 

Flåmsdalenløpet trekker løpere fra store deler av landet og årets utgave hadde deltakere fra hele åtte nasjoner – Polen, New Zealand, Bosnia-Hercegovina, Irland, Nederland, Sverige, Frankrike og Portugal.

Stemningen var upåklagelig i målområdet på Vatnahalsen hotell. Deltakerne koste seg og det var stor stemning da topp tre i dame- og herreklassen gikk opp på pallen.

Årets løp hadde 115 påmeldte som også er rekord.

Nå ser arrangøren allerede frem mot neste år.

­– Vi skal vokse oss litt større, men ønsker samtidig å beholde den fine rammen vi har skapt, med relativt begrenset antall deltakere. Samtidig er vi avhengige av ca. 100 deltakere til for at det hele skal bli økonomisk bærekraftig. Det viktigste er å arrangere et godt løp der mosjonister kan stå side om side med eliteløpere, sier løpsleder Bjørn Sveum.
 

Topp 3 kvinner.jpg
Pallen kvinner. Foto arrangøren

Resultater topp 5 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Anita Iversen Lilleskare BFG Bergen Løpeklubb 01:38:11
2 Hilde Fenne Varegg Fleridrett 01:39:25
3 Mari Fimreite Sogndal 01:43:58
4 Ingrid Revheim BERGEN 01:48:12
5 Martine Frekhaug Spiterstulen Bre- og Fjellføring 01:53:11

 

topp 3 herrer.jpg
Pallen herrer. Foto arrangøren

Resultater topp 5 herrer

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Thorbjørn Ludvigsen Varegg Fleridrett 01:22:01
2 Stian HOELGAARD Gjesdal IL 01:26:14
3 Kristoffer Hjelmeland Norna-Salhus IL 01:27:48
4 Tore AKERLIE Voss IL 01:32:18
5 Jon Ilseng Bøler IF Friidrett 01:34:49

 


Alle resultater