Dag_Kaashagen_Mjoestaarnet.jpgTour of Mjøsa er først og fremst en breddemønstring, men vil også ha fokus på eliten. Det blir en meget kompakt tour - eller etappeløp om du vil - med prolog fredag kveld og to løp lørdag og to søndag med en spektakulær avslutning i ren "Monsterbakke-stil" til toppen av Lysgårdsbakken på Lillehammer. 

Tre av løpene vil bli kontrollmålte og lettløpte 5 kilometere og dermed en overkommelig dobbel begge dager for mosjonister på ulike nivåer. Alle fra 11 år og oppover kan delta, og det vil bli egne barneløp begge dager. 

Bildet: Dag Kåshagen i HOFIK og Moelven IL hadde idéen til Tour de Mjøsa som blir en realitet i 2019!

Det er Hedmark og Oppland friidrettskretser som står bak Tour of Mjøsa, mens det er klubbene Moelven IL Friidrett, Gjøvik IL Friidrett, Ottestad IL og Litrim som arrangerer løpene. 

Tour_of_Mjosa_logo.jpgEtappene i Tour og Mjøsa 16. - 18.08. 2019: 
  1. Trappeløp med over 300 trappetrinn i verdens høyeste trehus, Mjøstårnet, som prolog fredag kveld. 
  2. 5 km på deilige skogstier i Moskogen i Moelv lørdag morgen.
  3. 5 km langs strandpromenaden i Gjøvik lørdag ettermiddag.
  4. 5 km med start og mål ved "Norges mest berømte stupetårn " i Hamar søndag morgen.  
  5. Avslutning med motbakkeløp med jaktstart fra Mjøsas bredd til målgang ved toppen av  Lysgårdsbakken i Lillehammer søndag ettermiddag. 

Påmeldingen åpner 10. desember 2018 kl 21.00. Her er det "først til mølla" som gjelder, og det vil defor bli sylskarp konkurranse lenge før startkuddet smeller i Brumunddal fredag 16. august. De 50 første som melder seg på får nemlig hotellovernatting i dobbeltrom på Wood Hotel (i Mjøstårnet) fra lørdag til søndag. De 200 første som melder seg på hele touren får i tillegg til deltagelse i fire løp i fire forskjellige byer, reise med verdens eldste hjuldamper, Skibladner, fra Gjøvik til Brumunddal lørdag ettermiddag. 

Tour of Mjøsa blir mer enn en helt unik "løpetour". Den vil vise deltakere og publikum hva Mjøstraktene har å by på bl.a. gjennom «fra jord til bord» med råvarer fra Mjøstraktene. To friidrettskretser, fire kommuner og fire klubber samarbeider med støtte fra det lokale reiselivet om å vise hvilke muligheter som finnes i Innlandet  før sammenslåingen av de to fylkene er et faktum. 

Les mer om Tour of Mjøsa på Litrim.no: Det er klart for Tour de Mjøsa

Skibladner.jpgHvis du er rask nok - med påmeldingen mandag 10. desember kl. 21- kan du få en gratis tur med Skibladner fra Gjøvik til den nye Skibladnerbrygga og Dalamart'n i Brumunddal.