Det sto ikke på smilet da den velfortjente medaljen ble hengt rundt halsen etter målgang, og for et løp dette var! Nydelig, fint sommervær, en atmosfære til å bli inspirert av.

Denne lørdagen viste Trolljeger- apparatet igjen at å arrangere løp, det kan de!

Team glede. Fotograf Sinde MB.jpg
Team Skutlaberg tar seg tid til en fotoshot i skogen. Fotograf Sinde MB

År etter år har antallet deltakere økt, også i år var det  deltakerrekord. Trolljegerprøven har vært utsolgt lenge, og ønsker man å løpe neste år, må man være tidlig ute med å skaffe seg billett, da salget allerede har startet. Arrangøren sier taket er på 2500 deltakere.

i vannet Fotograf Sinde MB.jpg
Forfriskende! Fotograf: Sinde MB

Trolljegerprøven har tidligere vert dominert av lag, det er fortsatt det, men trenden viser at flere og flere vil bryne seg på løypen alene. Dette året gikk Trolljeger ut med strengere krav til de som var registert som einstøinger, ingen hjelp på hindre var tillatt, men  tre sjanser ble gitt på hvert hinder, før eventuelt 30 burpeees ble delt ut som straff. En utvalgt gruppe ble sendt ut først, som elitejegere med egne vester,  etterfulgt av de andre enstøingene med blått armbånd som skulle vise hindervaktene at man må klare alt selv. Det er veldig kjekt å se at Trolljeger legger til rette for at løpere som vil konkurrere om den gjeve førsteplassen får mulighet til det.

106 herre enstøinger og 31 dame enstøinger kjempet seg rundt i løypen, hvor Trollstolen var et av de tyngste hindrene å klare alene. For å nedkjempe stolen, er det rå styrke og noen saftige gloser som må til.

skrå vegg Fotograf Hans Edward Tvedt.jpg
Opp skråveggen! Fotograf: Hans Edward Tvedt

Løypen endres fra år til år, dette året var løypen snudd fra fjorårets, den beryktene Mortenbakken kom tidlig i løpet, hvor man måtte opp og ned med dekk over skulderen. Bare de tøffeste klarte denne bakken uten en pustepause.

Dekkvelt Fotograf Hans Edward Tvedt.jpg
Det måtte sin mann til for å flippe dette dekket tre ganger. Fotograf: Hans Edward Tvedt

Videre bar det inn i skogen igjen, og her snakker vi rått terreng! Trolljeger kan virkelig skryte av at de har det råeste terrenget i Norge, dette er av ypperste klasse. Og de bruker terrenget veldig godt, tilsynelatende hver eneste bakke i skogen var en del av løypen, hvert eneste gjørmehull og vann var også flettet inn. Det ble en varm dag i løypen, så en dukkert gjorde godt, gjørmen var kanskje ikke like kald, den var heller litt ekkel og stinkende, men ekte trolljegere bryr seg ikke om sånt. Bildene fra løpet viser bare glade deltakere som etter gjørmebad så ut som de hadde lang tights, da de egentlig løp i shorts..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gjørmesjokk! Fotograf Nanco Hoogstad

lagbilde Fotograf Valentina Volchanina.jpg
Fotograf: Valentina Volchanina

På herresiden kjempet tre menn om seieren, Trond Kenneth Kindervåg hang lenge med, men han måtte bite i gresset da de  raske Wergeland -brødrene satte inn nådestøtet de siste to kilometerne. Inn på stadion-området fulgte Øystein og Jan Erik Wergeland hverandre som skygger, og gjorde kampen om seieren om til en brødreduell. Så sent som over den siste, høye gjerdeklyveren rett før mål var de side om side , og først over målstreken kunne Øystein Wergeland strekke armene i været som vinner av årets Trolljegerprøve, med knappest mulig margin.

På damesiden oppfordres det til å stille flere damer, men de damene som sto på startstrekken var klare til dyst. Hilde Skretting og Marie Kloster som har byttet på førsteplassen de to siste årene, var på startstreken. Det gjorde også noen spennende damer fra Achievers -laget fra Haugesund.
Men Marie Kloster viste seg å være i det umulige hjørnet denne lørdagen, og kunne vise v-tegn over målstreken nærmere fem minutter før en sannsynligvis revansjelysten nr to, Hilde Skretting.

Elite damene Stavanger Fotoklubb.jpg
Topp 3 Elitedamer. Fotograf: Stavanger Fotoklubb

Eliteherrene privat bilde.jpg
Topp 3 Elitemenn. Privat foto

Topp 3 Elitejegere

1 Øystein Wergeland 1:04:27
2 Jan Erik Wergeland 1:04:38
3 Trond Kenneth Kindervåg 1:05:59

 

   
1 Marie Kloster 1:15:25
2 Hilde Skretting 1:19:26
3 Floriana Alija 1:22:36


Vinneren av dame klassen Marie Kloster, samt vinneren og andre plassen på herresiden Øystein Wergeland og Jan Erik Wergeland var alle enige om at løypen var tung og krevende, godt merket og apelere til løpere. Privat bilde.
fikset vinnere Privat foto
Alle var enige om at en pust i bakken det var velfortjent, også for trollet.

Endelig en pust i bakken Stavanger Fotoklubb.jpg
Fotograf: Stavanger Fotoklubb

Les også: Trolljeger Junior – en gjørmete hinderfest!