Kaldusj for løperne.
Regnet natt til lørdag hadde gjort løypa glatt i de få stipartiene, men temperaturen var nær det ideelle og den rå lufta gjorde forholdene utmerket for maratonløping da de første la ut fra Sæter skiarena lørdag formiddag. Det var imidlertid få som rakk å komme seg til mål før "himmelens sluser" igjen åpnet seg og ga de ca. 180 deltakerne en litt tidlig og lang kalddusj.

Enda bedre arrangement.
De som hadde sett fram til å slappe av på gresset og vente på sine velfortjente premier etter målgang, måtte i stedet ty til nærmeste garasje. Arrangementet gikk for øvrig helt etter boka, og fjorårets problemer med høytaleranlegg og resultatlister var rettet opp.

Gode tider, men færre deltakere
For løperne er det nok bedre med 15 grader og regnvær enn de sedvanlige 25 gradene og steikende sol som det så ofte har vært på Konsvinger Maraton. Tidene var også jevnt over noen minutter bedre enn fjorårets. Det ustabile været førte imidlertid til noe færre etteranmeldinger på løpsdagen. Antall forhåndspåmeldinger var nemlig meget lovende før årets løp. Totalt startet 53, 72 og 52 løpere på henholdsvis hel-, halv og mini-maraton.
Favorittseire pluss en frisk nykommer.
Forhåndsfavorittene innfridde i årets løp. Fem av seks totalvinnere hadde gitt lave odds utfra startlista. Eneste "nykommer" på toppen av listene var Anne Birgitte Wilsson, IL Birkebineren (bildet). Hun åpnet meget friskt og kom i mål på gode 1.29.10 og slo dermed fjorårsvinneren Marianne Opsahl, Ullensaker/Kisa med tilnærmet to og et halvt minutt. Samboer Tommy Torgersen forsvarte imidlertid løperfamiliens andre halvmaraton-seier fra i fjor da også han løp nesten to minutter raskere og distanserte toeren totalt, Øystein Syversen, Oppstad IL med drøye halvannet minutt.

Løyperekord eller ikke på helmaraton?
På den doble distansen var det "reprise" for fjerde året på rad: Morten Tronbøl, Bøler IL vant på 2.43.26, vel fire minutter foran Jan Halland, Statskraft. Tronbøls tid er også ny offisiell løyperekord. Riktig nok har Jan Halland fortsatt den raskeste tida i skogsmaraton på Kongsvinger med 2.43.00 fra 1999. Det var imidlertid før distansen ble kontrollmålt og Kongsvinger Maraton fikk Kondis sin K-status (kvalitetsløp), noe som skjedde i 2000.

Dame-svikt på helmaraton.
Det var i år ingen damer som tok utfordringen og gjennomførte helmaraton. Litt rart siden det er en betydelig kvinneandel i Nordmarka Skogsmaraton som det er naturlig å sammelikne seg med pga. underlaget og traséen.
Veteranene holdt unna på minimaraton.
Forrige helg vant Gine Halvorsrud, Aurskog/Høland Friidrett (bildet) 10000 m på Bislett. Lørdag var hun suveren på knappe halv distansen. Dorte Foss som valgte kortutgaven pga. forestående helmaraton på Ringerike, ble behørig distansert i den 4,2 km lange, men for dagen noe glatte løypa. Også blant herrene ble det veteranseier i og med at alle-steds-nærværende Oddbjør Homstvedt, Trøgstad holdt unna for et kobbel med unggutter med Bakke-guttene fra IK Tjalve i spissen.

Komplette resultatlister

Kongsvinger Maraton på kondisjonsforum

Bilder fra helmaratonløpet

Bilder fra halvmaratonløpet

Bilder fra premieutdelingen på helmaraton

Bilder fra premieutdelingen på halvmaraton