Rett i underkant av 30 løpere deltok i Tjømekarusellens niende og siste løp for i år. Disse fordelte seg på henholdsvis barneløp (3 deltagere), samt kort (9 deltagere) og lang løype (15 deltagere). Alle inntektene fra Tjømekarusellens desemberløp doneres til Barnekreftforeningen i Vestfold.

De to første plassene i den lengste løypa (5,6 km) gikk til to løpere som kom langveisfra. Vaidas Zinkus fra Sandefjord tok 1.plassen på en god tid, 20.27, mens 2.plassen gikk til Leif Sægrov fra Ytre Enebakk. Hjemmefavoritten Joakim Skadal (15) måtte gi seg med smerter i brystet like etter halvveis da han fortsatt lå i rygg på ledende Vaidas.

Julie Wiik fra arrangørklubben Tjøme Løpeklubb vant kvinneklassen på ny løyperekord, 23.58.

Den korte løypa (2,25 km) ble vunnet av Caspar Rieber-Mohn på 8.08 (også det ny løyperekord), og Beate Husby, begge fra Tjøme Løpeklubb.

Alle resultater

Tjømekarusellen er tilbake i januar med ny karusellsesong. Datoen for januarløpet er ennå ikke spikret, men arrangøren kan røpe at det blir noen endringer på distansefronten. Den korte løypa på 2,25 km beholdes, mens det innføres to nye løyper på ca 5 og 10 km.

Mer om Tjømekarusellen 2017

Bilder fra løpet
Alle foto: Stine Skog Hansen

Startfeltet på 5,6 km.

Start kort løype.

Caspar Rieber-Mohn har prioritert fart på trening i det siste, og det ga sitt utslag i ny løyperekord i den korte løypa.

Bjorn_Skotte.jpgKondis-medarbeider i Vestfold, Bjørn Skotte, ga Caspar hard kamp om seieren, men måtte gi tapt til slutt.

Leif Sægrov fra Driv IL og Ytre Enebakk har deltatt i Tjømekarusellen hele fem ganger. Søndag tok han sin tredje 2.plass. De to siste deltagelsene har endt med seier.

Beate Husby vant den korte løypa for kvinner.