Dette varme været er noe som har blitt vanlig for dette løpet, og ettersom arrangøren ikke kan sørge for drikkeposter (på grunn av corona-restriksjoner), hadde mange av deltakerne sørget for private drikkelangere.

Den raskeste løperen opp Høyslass, ble Sondre Harstad Rinde, som løper i klasse Gutter 10-15 år. Han vant på den sterke tiden 12:04, noe som er personlig rekord med 18 sekunder. Sondre er åpenbart i god form for tiden, og har i de siste ukene løpt noen svært gode baneløp, med nye perser både på 1000 meter (2:52,90) og 3000 meter (9:48,53). Bak ham ble det en hard duell om andreplassen, mellom Tobias Harstad Rinde og Kristian Haakenstad. Førstnevnte Tobias tok det lengste strået med 13:44, mens Kristian fikk tredjeplass på 13:48.

Startnummer 57, Hallvard Espedalen i skikkelig godt driv oppover. Han vant barneløpet. Bak i bildet ser vi dagens raskeste totalt, Sondre Harstad Rinde (startnummer 24). Foto: Rune Romnes

Vinner av herreklassen ble Andreas Felde Olaussen, på tiden 12:56. Dette var også en ny personlig rekord, og hele 22 sekunder bedre enn hans forrige bestenotering. Dette var den nest beste tiden i dag, bak tidligere nevnte Sondre Harstad Rinde fra Gutter 10-15.

Herreklassen drar avgårde. Til venstre i bildet ser vi at vinneren (46) Andreas Felde Olaussen tar ledelsen umiddelbart. Nummer 72, Michael Sæther Reinboth endte på andreplass i klassen. (Foto: Rune Romnes)

Dameklassen ble vunnet av Vilde Nerhus. Hun vant på 14:30, foran Astrid Horge på 14:49. I Jenter 10-15 vant Ingvild Horgen med tiden 15:23.

Vinneren av dameklassen (26) Vilde Nerhus, er klar for start sammen med resten av puljen. (Foto: Rune Romnes)

Totalt telte vi 55 deltakere, fordelt med 10 løpere på barneløpet og 45 løpere på Høyslass Opp. Karusellen har vært en suksess, og deltakerantallet stiger for hvert år, noe som selvfølgelig er inspirerende for arrangørene.

Neste løp i karusellen arrangeres tirsdag 15. juni, og da blir det et stiløp i Breisås. Dette er en teknisk krevende løype, noe som vil favorisere orienteringsløperne.

Gutter 10-15 år