Jon Per Nygaard sørget for en flott start for de norske på distanseøvelsene med bronsemedalje på 8 km terrengløp torsdag. Ren-Eng-løperen var 40 sekunder bak den portugisiske vinneren og 20 sekunder fra sølvmedaljen med tiden 25:55.

Lørdag gikk 5000 m på banen, og her løp Jon Per inn på 16:57,2, noe som holdt til 5 . plass. Her var den opprinnelige øversjødølen 28 sekunder bak vinneren. De to gjeveste medaljene ble for øvrig vunnet av Nygaards overmenn i terrengløpet to dager i forveien.

Torstein Svendsen fra Medkila løp også 5000 m i M55 og ble nr. 10 på tiden 17:23. I klasse M65 løp Arne Skrettberg fra Modum inn på 23:44 på sin 5000 m.

Lørdag kveld løp Øyvind Wiger fra Modum FIK en solid 5000 m på 15:49,35 og ble 6. mann M40. Øyvind er født i august 1977, og er dermed to måneder for ung til å delta i M45 etter reglene i Master Athletics mens han på veteranstatistikken i Norge hører hjemme i M45.

Tomlene opp for Øyvind Wiger etter 5000 m i Tampere lørdag kveld. (Foto: Jon Per Nygaard)