I den korona-tilpassede utgaven av Åsane Løpskarusell var det gode løpsforhold for alle de 88 deltagerne som la ut fra IKEA-bygget i Åsane til den vanlige løpskarusellrunden i bydelen. På samme måte som i forrige løp hadde arrangørene i Norna-Salhus lagt et stort arbeid i å tilpasse løpet til smittevernreglene, blant annet med seeding av løperne og puljestarter.

Det ble også levert en god veterantid i dette løpet da 66 år gamle Øystein Eriksen fra Ask Friidrett vant 10 km på 40:07. I Kondis-statistikken går dette løpet inn på en fjerdeplass i aldersklassen 65 – 69 år. I fjor ville det gitt en tredjeplass for året, så det er tydeligvis en sterk løper som har tatt turen inn fra Askøy. Hannah Silgjerd vant kvinnenes 10 km foran Hildegunn Baravelli.

I et puljestart-opplegg er det ikke alltid så lett å vite hvem som leder og vinner. Kondis la merke til at både Kristin Fonnes Romarheim og Stine Mari Taule lå veldig langt fremme i hver sin 5 km-pulje. I mål viste det seg at det var Kristin som ble løpets vinner, 9 sekunder foran Stine Mari. På tredjeplass kom Grethe Jørgensen som også gjorde et sterkt aldersresultat i klasse K45-49.

I herrenes 5 km var det Didrik Prestegård som lå med stort forsprang gjennom store deler av løpet, men inn på den siste kilometeren klarte Ulrik Måbø nesten, men bare nesten, å spise opp dette forspranget. Didrik tok dermed seieren, men bare et knapt sekund foran Ulrik. Håkon Kilås hadde lenge heng på andreplassen men måtte gi en del meter i sluttspurten.

Igjen ros til arrangørene for at de klarer å lage løp som er tilpasset korona-restriksjonene.

Se flere bilder av deltakerne i bildekarusellen øverst her!

Alle resultater fra Åsane Løpskarusell 15. oktober.

3J6A2666.jpgKristin Fonnes Romarheim kunne til slutt juble over seieren på 5 km.

15 63 Siri Margrete Kleppe ULSET K23-34 26:56

Aurora Veen Torkildsen gjør et godt løp. Hun er i klasse K10-11.

3J6A2667.jpgHannah Silgjerd (til høyre) var beste kvinne i 10 km-løypen. Hun var også godt fornøyd med å sette pers. Ida Myhre tok tredjeplassen her.

6 196 Gry Bjerk Aarbu MJØLKERÅEN K50-54 54:21

Lennart Frislid åpner sterkest på 10 km, men bak ham lurer den mye eldre Øystein Eriksen.

9 36 John Mohus Nordea M60-64 48:48

3J6A2589.jpgDidrik Prestegård åpner raskest på 5 km og har en god luke til resten.Men det blir så vidt han tar seieren til slutt.

Håkon Kilås har ikke gitt opp kampen om 5 km-seier.

15 152 Arild Svellingen Osterøy IL M50-54 27:28

Solveig Vannes passerer Uno-x-stasjonen på Nyborg.

Stine Mari Taule løper ned undergangen til IKEA-bygget og mål, hun antar sikkert at hun vinner.

3J6A2647.jpgEn km igjen til mål. Håkon Kilås og Ulrik Måbø skrur opp tempoet for å prøve å hente inn Didrik Prestegård.

3J6A2662.jpgLinda Bratland Lund er snart i målet ved IKEA-bygget.