Eidsvollingene Amund Hognestad Jensen og Tom Erik Falck-Ytter klarte begge å presse seg under tre timer på helmaraton i Oslo. Her ved 30 kilometer er de likt, men Tom Erik var 54 sekunder foran Amund da de kom til mål.

Alt i alt var det over 12.000 deltagere på de fire distansene i Oslo Maraton, og et ukjent antall av dem var fra Romerike.
Se stor reportasje på kondis.no: Oslo Maraton: Løpsfest i 8 grader, lett regn og litt vind

Vi har sett gjennom resultatlistene og funnet mange gode lokale prestasjoner.

To mann klarte klasseseier: Ove Åserud (halvmaraton) og Steinar Bjørn Karlsen (helmaraton) vant begge M70-74 i Oslo maraton.

På helmaraton løp unggutten Sivert Vonen fra Nittedal inn ttil 2.plass i M18-22 og 24.plass totalt med tiden 2:46:49. En "litt Romeriking" - kom på 14.plass totalt, det var Didrik Hermansen som delvis praktiserer ved Naprapatlandslaget på Jessheim. 2:42:18 var sterkt bare en uke etter at han ble nr.3 totalt i UltraBirken. Det var 1.473 herreløpere totalt på helmaraton.

På halvmaraton fikk vi de beste tidene ved Marianne Opsahl fra Ull/Kisa IL og Stine Rajala Granerud fra samme klubb. De var nr 21 og 28 av 2.562 kvinner på distansen. Marianne ble nr 6 i K35-39 med 1:27:50, mens Stine fikk 6.plass i K20-22 med 1:28:58.

På 10 kilometer var det unggutten Vetle Skeime Kostøl fra Gjelleråsen IF som imponerte mest med 2.plass i G14-15 og 31.plass av 1.368 menn totalt med tiden 37:00.

Victoria Pedersen fra Lørenskog FIL og Helene Snellingen fra Frogner IL ble nr 12 og 14 av 359 kvinner på 3 kilometer. De ble nr 2 (J15-16) og 3 (J11-12) i aldersklassene sine.

Sarvin Sivaperuman Lørenskog Friidrettslag 00:12:14

Runar Sannerud med nr 822 etter ca 30km på helmaraton - 0g med god kontroll på sub 3 timer.

Også Tore Mortensen fra Opaker  løp under 3 timer - for første gang på norsk jord. I april løp han 36 sekunder raskere i Rotterdam Maraton. Han debuterte i Oslo Maraton med 4:47:36 i 1998. Siden har han løpt 125 helmaraton til - og Oslo Maraton var årets 10.løp på distansen. Og i år løper han raskere enn noen gang før.

Liten kvinne, stor ballong. Marit Berg Bjerknes fra Fet og Romerike Ultraløperklubb er en av mange løpere som stiller opp som fartsholdere i Oslo Maraton, en flott support fra Kondis til alle løperne. Marit løp med 5-timersballongen i Oslo denne gangen, men sprakk på skjemaet sitt, hun fikk 5:00:02 :-)

Håkon Gisholt fra Jessheim er i praksis blind, har visstnok 2% syn, men det hindrer ikke politimannen i å trene og konkurrere. Han løp på imponerende 1:32:59 på halvmaraton i Oslo sammen med ledsageren som er sprintverdensmesteren på ski fra VM i Sapporo i 2007, Jens Arne Svartedal

Senere i høst skal Håkon løpe New York City Marathon sammen med Aktiv for kreft. Støtt Håkon Gisholt innsats for Aktiv mot kreft frem mot New York Marathon 2012: http://www.mittbidrag.no/event/hgnycm2012no/