Bildet: Tesfayohannes M. Fisehatsion er tidligere eritreisk landslagsløper som nå bor i Bodø. Han kom til Norge for noen år siden og har siden 2012 konkurrert aktivt her til lands for Bodø FIK. Bildet er fra halvmaraton i Oslo i 2012 hvor han vant på tiden 1.05.06 (Foto: Per Inge Østmoen, kondis.no)

Rangeringen under gir de ti beste kvinner og menn på halvmaraton i fjor ut fra Veterantabellene. Blant menn var det tre løpere med over 90 % score etter Veterantabellene, og av disse var det første års veteran Tesfayohannes M. Fisehatsion som med 1.06.35 fra halvmaraton i Oslo oppnådde høyest score. Når det gjelder veteranløperprisen fikk Tesfayohannes denne for resultater på 10 km hvor det var 29.49 fra Hytteplanmila som ble rangert som beste veteranprestasjon.

Blant kvinnene var det så mange som fire løpere som kom over 90 % score etter veterantabellene, og av disse var det Nina Wavik Ytterstad som med 1.21.11 fra halvmaraton-VM i København oppnådde høyst score. Etter veterantabellene var Nina Wavik Ytterstad ellers også nest beste veteran på maraton og tredje beste veteran på 10 km i fjor.

Når det gjelder rangeringen kan en ellers legge merke til at den omfatter løpere i de fleste veteranklassene fra 40 og til 74 år. Blant menn er det likevel overveiende løpere i 50-års klassene og yngre, mens det blant kvinner heller er løpere i veteranklassene over 50 år som dominerer.

Menn:

Nr. Navn Tid (Plass kl.) Sted WMA-score (%)