Göteborgsvarvet har de seinere åra fått stadig sterkere elitefelt, og i år har de lykkes med å få et av de virkelig store navna, Wilson Kipsang på startstreken. Mannen som satte verdensrekord på maraton i Berlin i 2013, har også vunnet London, New York, Tokyo og Frankfurt Marathon. Han er også en meget sterk halvmaratonløper med 58.59 som pers på distansen. 

Men om Wilson Kipsang er det største navnet, så er det ikke sikkert at han er den største favoritten. Ifølge en pressemelding fra arrangøren er det et titalls løpere som har pers under 60 minutter i elitefeltet, og blant dem er fjorårsvinnneren, Richard Mengich, som i 2016 satte løyperekorden på 59.35. Det er meget sterkt i den langt fra flate Göteborgsvarvsløypa. 

Mange fra Norge bruker årvisst å delta i Varvet, og så langt er 733 norske påmeldt. Men det er fremdeles mulig å melde seg på, så det kan fort bli flere før det blåses til start lørdag 19. mai. Nytt av året er at den kortere distansen, CityVarvet som tidligere var åpen kun for ungdommer, nå blir et åpent løp for alle samme dag som selve Varvet. City-Varvet starter på Avenyn og følger de 4,3 siste kilometerne av halvmaratonløypa til målgang på Slottskogvallen.

Göteborgsvarvet er i ferd med å bli en løpsfestival som strekker seg over ei lita uke. Det starter med TrailVarvet allerede på tirsdagen før det fortsetter med StafettVarvet på onsdagen og SpecialVarvet for funksjonshemmede på fredagen. Det er også barne- og ungdomsløp - MiniVarvet og LillaVarvet - som går lørdagen og søndagen. Rosinen i pølsa er imidlertid selve Göteborgsvarvet på 21,1 km der Wilson Kipsang er forventa å ligge i tet i en liten time. 


Blomstring_IMG_9247.jpg
Göteborgsvarvet er en stor løpsfest som går over flere dager med mange distanser på programmet. (Foto: Runar Gilberg) 

City_varvet_kart.jpg
Det nye CityVarvet er på 4,3 km følger siste del av halvmaratonløypa og starter klokka 13.